ГРАДОНАЧЕЛНИК ПЕТРОВИЋ РАЗГОВАРАО СА СТАНОВНИЦИМА МЗ “ЦЕНТАР” :: Semberija INFO ::

 

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПЕТРОВИЋ РАЗГОВАРАО СА СТАНОВНИЦИМА МЗ “ЦЕНТАР”


Foto: Semberija info
Кључни проблем Мјесне заједнице “Центар” је непостојање просторија у којима би грађани ове мјесне заједнице могли да се окупљају и да својим изабраним представницима изнесу проблеме с којима се свакодневно суочавају, истакла је Јелена Вићановић, новоизабрани предсједник Савјета Мјесне зајендице “Центар” на вечерашњем двоипочасовном састанку у Галерији центра за културу са становницима ове мјесне заједнице, у чијем раду је учествовао и градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.


 
Јелена Вићановић каже да да је добро што су се људи коначно, након дугогодишње пасивности,  пробудили, изашли на изборе и изабрали своје представнике.
 
 “Људи износе неке горуће, актуелне проблеме. Неки су општи, неки лични и појединачни, али постепеним рјешавањем тих проблема  вратићемо повјерење и у овакав облик организовања грађана. Наша намјера је да, уколико добијемо једну просторију за потребе Мјесне заједнице “Центар” у Центру за културу, што нам је градоначелник Петровић и обећао, да евидентирамо проблеме на једном мјесту, да се упознамо са сличним проблемима других мјесних заједница и да их покушамо ријешити на брз и ефикасан начин. Говорили смо о инфраструктурним проблемима, проблему постојања старих објеката који угрожавају безбједност људи, о саобраћајним проблемима. Наравно, не треба занемарити ни дружења људи, културну и духовну димензију нашег бивствовања, а за све то постоје велики потенцијали у нашем граду”, каже Јелена Вићановић, истичући да од грађана овог града зависи како ће град изгледати у будућности и шта ћемо оставити млађим нараштајима.


 
Градоначелник Петровић је са својим сарадницима евидентирао бројне проблеме с којима се суочавају становници Мјесне зајендице “Центар”, истакавши да ће се рјешавати приоритети, у складу са финансијским могућностима у градском буџету.


 
“Ми смо прије девет година у градском буџету имали на ставци стамбено - комуналних послова  око 1,3 милиона КМ за финансирање комуналне хигијене. Данас, девет година касније, на тој ставци имамо 850.000 КМ, дакле око 500.000 КМ мање. Мјесним заједницама је у 2007. години одузет правни статус и изгубиле су могућност да имају сопствене жиро - рачуне. Спремни смо да учествујемо у свим активностима које ће помоћи побољшању животних услова наших грађана, како у овој, тако и у свим мјесним заједницама на подручју града. Покренућемо и активност на креирању буџета за мјесне заједнице. Учествоваћемо у набавци бесплатних уџбеника за основце, договорили смо нове просторије за вртић “Чика Јова Змај”, како бисмо избрисали листу чекања за дјецу која треба да бораве у обданишту. Ријешићемо и питање просторија за ову мјесну заједницу, улагаћемо у образовање и школске објекте, јер друштво једино можемо сачувати уколико сачувамо наш образовни систем”, истакао је том приликом градоначелник Петровић.

(Семберија инфо)