ПРОСЛАВЉЕНА КРСНА СЛАВА ХРАМА У УГЉЕВИК СЕЛУ :: Semberija INFO ::

 

ПРОСЛАВЉЕНА КРСНА СЛАВА ХРАМА У УГЉЕВИК СЕЛУ


Храм Светог Сисоја Великог у Угљевик Селу прославио је данас истоимену крсну славу служењем литургије, литијом, опходом око храма и резањем славског колача.

У току опхода, пресједник Борачке организације Угљевика Јован Маринковић и одборник у Скупштини општине Угљевик Јово Филиповић положили су вијенац на Спомен-обиљежје на коме су исписана имена девет погинулих бораца Војске Републике Српске из Угљевик Села након чега им је служен помен.

Протојереј Миладин Кршић, парох сувопољски, поручио је у проповједи да је Свети Сисоје Велики заштитник дјеце и омладине.

“У многим нашим крајевима, гдје живе православни Срби, развијен је култ према овом светитељу, и многе мајке се завјетују за своју дјецу, те посте, чине добра дјела и заједно са многим вјерницима долазе у Свети храм да се причесте и сједиње са Христом, а управо циљ служења Свете литургије јесте окупљање око тијела Христовог и сједињење са Господом Исусом Христом”, рекао је Кршић.

Одборник у Скупштини општине Угљевик Јово Филиповић, који је мјештанин Угљевик Села честитао је свештенству и парохијанима данашњу славу.

“Задовољство је видјели велики број људи који су заједно окупљени у молитви и посвећени вјери православној”, рекао је Филиповић.

Он је подсјетио да је градња овог храма почела 2017 године те да је епископ зворничко-тузлански Фотије освештао ову богомољу 2018 године.