Од 5. јула траје друга фаза запрашивања комараца :: Semberija INFO ::

 

Од 5. јула траје друга фаза запрашивања комараца


Предузеће „Еко-заштита“ oд 5. јула почело је другу фазу третмана одраслих форми комараца у сеоским и урбаним мјесним заједницама на подручју Града Бијељина у којим, због честих падавина претходних седмица, третман није спроведен. Посебна пажња биће обраћена на локације у овим дијеловима Града Бијељина које су жаришта размножавања комараца.

У другој фази, која ће по плану трајати до 9. јула, третман се обавља само у вечерњим терминима од 18.00 до 23.30 часова у мјесним заједницама, односно, насељима: Ново Насеље Дворови и Крива Бара (5. јула), Дашница 1, Лединци – Ново Село, Стари Град (6. јула), Галац, Соколски дом, Вељко Лукић (7. јула), Патковача, Љесковац, Голо Брдо (8. јула), односно, Попови и Амајлије (9. јула).

Третман одраслих форми комараца обавња се са земље, поступком хладног замагљивања препаратом ТИ БИ 24, а пчелари се позивају да предузму мјере заштите пчелињих друштава. У случају неповољних временских услова, грађани ће путем средстава информисања на вријеме бити обавијештени о накнадном термину третмана.

Град Бијељина