ПОКРЕЋЕ СЕ РАД ГИНЕКОЛОШКЕ АМБУЛАНТЕ ДОМА ЗДРАВЉА КРОЗ ПРОЈЕКАТ СА ОРГАНИЗАЦИЈОМ АСБ :: Semberija INFO ::

 

ПОКРЕЋЕ СЕ РАД ГИНЕКОЛОШКЕ АМБУЛАНТЕ ДОМА ЗДРАВЉА КРОЗ ПРОЈЕКАТ СА ОРГАНИЗАЦИЈОМ АСБ


Foto
Њемачка хуманитарна организацијаАСБ /ASB - Arbeiter-Samariter-Bund/, преко своје канцеларије за југоисточну Европу у Сарајеву, спроводи пројекат првенције и лијечења ковида.
 
Донаторска средства за наведену активност су прикупљена преко Савеза њемачких хуманитарних организација АДХ /ADH - Aktion Deutschland Hilft/.
 
Поводом тога у Лопарама је одржан састанак директора Дома здравља Желимира Нешковића и представника АСБ-а.


 
„АСБ, на основу своје анализе и на основу ранијих искустава провођења пројеката, се одлучио за седам општина у БиХ, међу њима је и општина Лопаре, гдје желимо помоћи домовима здравља да буду спремни и способни носити се са свим оним што доноси ковид“, рекао је новинарима Аднан Јабучар, службеник за односе с јавношћу у Њемачкој хуманитарној организацији АСБ.
 
Он је навео да је донација у вриједности од око 10.500 евра, те да је слобода на домовима здравља да, за ковид везану медицинску опрему, изаберу оно што им је најпотребније у наведеном износу.
 
„Надамо се да ћемо и овдје добити квалитетну повратну информацију и да ћемо успјети одговорити на оно што су потребе овог дома здравља“, додао је Јабучар.

Директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић је изразио захвалност њемачкој фондацији АСБ и њеним представницима.

 

„Циљ разговора је било одређивање апарата који ће бити донирани кроз пројекат наведене фондације. Наша установа је изразила потребу за набавку опреме из области гинекологије, јер до краја године желимо да у потуности оформимо и опремимо гинеколошку амбуланту у Дому здравља Лопаре у којој ће радити др Слађана Мијатовић Јовановић, специјалиста гинеколог“, саопштио је Нешковић.

Он је нагласио да je то потпуно нова служба у установи и да у опремању учествује Дом здравља, уз помоћ општине Лопаре и хуманитарне организације АСБ, те да ће, између осталог, најважнија бити набавка ултразвучне гинеколошке сонде и сонде за трбух, као и апарата за дијагностику срчане акције код беба, те пратећи материјали неопходни за рад гинеколошке амбуланте.