ОБИЉЕЖЕН ПЕТРОВДАН - НЕШКОВИЋ: СДС СЕ ЗАЛАЖЕ ЗА ОЧУВАЊЕ НАЦИОНАЛНИХ ИНТЕРЕСА И ЕКОНОМСКИ РАЗВИЈЕНУ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ :: Semberija INFO ::

 

ОБИЉЕЖЕН ПЕТРОВДАН - НЕШКОВИЋ: СДС СЕ ЗАЛАЖЕ ЗА ОЧУВАЊЕ НАЦИОНАЛНИХ ИНТЕРЕСА И ЕКОНОМСКИ РАЗВИЈЕНУ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ


Foto
У Лопарама је прослављена слава Српске демократске странке /СДС/  Свети апостоли Петар и Павле.
 
Руководство Општинског одбора и чланови странке присуствовали су литургији која је служена у храму Рођења Пресвете Богородице у Мачковцу код Лопара. 
 
У порти овог храма је 12. јула 1990. године, на Петровдан, основана је Српска демократска странка у општини Лопаре.
 
Славски колач је сломљен у салону „Хелвеција“ у Лопарама гдје је присуствовао велики број чланова, поштовалаца и гостију из других политичких странака и друштвеног, привредног и културног живота локалне заједнице.
 
Присутне је поздравио Желимир Нешковић, потпредсједник Општинског одбора Српске демократске странке Лопаре. 


 
Он се, у име предсједника Општинског одбора Раде Савића, који је потпредсједник СДС-а и учествује на централној прослави у Бањалуци, обратио гостима  и истакао да странка слави 32. године од оснивања.
 
„Заједно са српским народом, Српска демократска странка се борила и извојевана је побједа за опстанак Срба на овим просторима, чиме је створена Република Српска. Српска демократска странка је на власти у општини Лопаре од почетка вишепартијског система и одговорна је за све резултате када је у питању привредни развој, изградња локалне инфраструктуре и запошљавања становништва “ навео је Нешковић.
 
У осврту на предстојеће октобарске изборе Нешковић је казао да Српска демократска странка мора, може и хоће да преузме одговорност за економски опоравак и опстанак Републике Српске. 
 
Он је, поред очувања  националног интереса нагласио , да је Српска демократска странка за спровођење економске реформе, која је неопходна јер само економски стабилна Република Српска се може очувати.
 
„Задатак и циљ Српске демократске странке је  да водимо рачуна о борачкој популацији и социјалним категоријама становништва, примарно овдје, у Лопарама и у цијелој Републици Српској.

Српска демократска странка је гарант развоја општине Лопаре и цијеле Републике Српске“, закључио је Нешковић.