СЛАВА ГРАДСКОГ ОДБОРА СРПСКЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

СЛАВА ГРАДСКОГ ОДБОРА СРПСКЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ БИЈЕЉИНА


Foto: Semberija info
Српска демократска странка у Бијељини, прославила је крсну славу Свете апостоле Петра и Павла - Петровдан и 32 године од оснивања ове партије. Предсједник ГО СДС-а Томица Стојановић  рекао је да ова странка слави светитеље који су помогли да се странка осније и да странку воде кроз жиовот све ове године.

-Свети Петар и Павле су нам дали снагу и да у најтежим треницма, посебно овдје у Бијељини, постанемо и опстанемо, а ево након двије године тешког битисања, ми смо данас још јачи“, рекао је Стојановић и додао да је на дан славе, СДС-у Бијељини приступило нових 215 чланова, а за десетак дана још 200.

-СДС је спремна и за предстојеће изборе које ће се, сигурни смо догодити у октобру, јер имамо кваклитетне кадрове који ће народ извући из проблема у којима се налази већ 16 година“, поручио је Стојановић. Кум славе Славиша Марковић честитао је славу СДС-у и нагласио да успјешно сарађују пуних 16 година.



-Пред нама су републички избори и очекујем да ће ПДП и СДС, са осталим опозиционим партијама направити историјску побједу и донијети промјене и бољи живот у Српској. Кандидати Мирко Шаровић и Јелена Тривић су људи који ће заједно са нама и народом Српске, у октобру донијетии промјене на боље“, поручио је Марковић.

Одборница СДС Мирјана Орашанин је нагласила да је поносна на 32 године постојања СДС-а и на групу ентузијаста, интелектуалаца и одважних људи који су прије 32 године умјели да препознају значај историјског тренутка и поведу српски народ путем слободе.

-Како тада, тако и данас, СДС је остала уз свој народ и са ентузијазмом очекујемо да са нашим народом у отобру, станемо на црту садашњој власти и да кренемо заједно путем просперитета“, рекла је Орашанинова. Градоначелник Љубиша Петровић честитао је славу СДС-а и рекао да је одговорност према народу Републике одговорност, правичност и праведност.

-Народ Српске и наш град Бијељину треба да водимо у правцу напретка и кроз владqавину права, а апротив свих друштвемо егативних појава. Овај свети дан, Петровдан, кроз историју се много пута појказао као дан који је пкретач многих друштвених ромјена, а наш народ је, сигурасн сам, жељан промјена на боље и да на челу Републике буду прави људи“, рекао је Петровић и нагласио да СДС има квалитетне људе који ће свом народу узвратити указано повјерење и борити се за сваког човјека.

-Како је прије толико година патриотизам био борба за Републику Српску, тако је данас патротизам сачувати сваког човјека да остане у њој и да стварамо услове да у својој Српској живи од свог рада“, рекао је Петровић.

Прије ломљења славског колача, чланови и симпатизери СДС-а су положили вијенце испред споменика на Тргу и зграде Градске управе, као и на плочу на мјесту гдје је основана Српска демократска странка Бијељина.

(Семберија инфо)