Пријем у Градској управи: Награде за најбоље ученике :: Semberija INFO ::

 

Пријем у Градској управи: Награде за најбоље ученике


Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић организовао је данас пријем за најбоље ученике генерације основних и средњих школа у школској 2021./22. години,  као и за ученике који су освајали награде на школским такмичењима, те и за њихове наставнике и професоре. 
 
Награђен је 21 ученик генерације основних и средњих школа, 25 ученика који су освојили нека од прва три мјеста на такмичењима, као и 23  наставника и професора који су били њихови ментори и припремали их за такмичења.
Градска управа је ове године из буџета за ову намјену издвојила 13.460 КМ, што је знатно више у односу на претходне године, а награде  су у износима од 100 до 200КМ, рекао је градоначелник Љубиша Петровић.



- Ова дјеца су понос својих  родитеља али и понос нашег Града и ми смо им данас поручили да су они нешто најбоље што Бијељина има. Када говоримо о њиховим резултатима, знамо да су они препуни одрицања и напорног рада, а ово данас је само једно мало признање и додатна мотивација да наставе радити на себи  и да и даље нижу успјехе”, истакао је Петровић.

Марко Ристић, ученик  четвртог разреда Гимназије “Филип Вишњић” који је освојио  треће мјесто на републичком такмичењу у рецитовању, рекао је да се напоран рад и труд увијек исплате.
- Велика ми је част што сам данас био на овом дивном пријему, а награда и признање које сам добио подстрек су за развој нових прилика и идеја”, нагласио је Ристић.


Семберија инфо - С. Николић