Дјечји вртић “Чика Јова Змај”: Уписано 43, неуписано 120 малишана :: Semberija INFO ::

 

Дјечји вртић “Чика Јова Змај”: Уписано 43, неуписано 120 малишана


На  конкурс за упис малишана у Дјечји вртић “Чика Јова Змај”, који је расписан 16. јуна и трајао је све до првог јула, пријавило се укупно 163 малишана, а примљено је њих четрдесет и троје.

Директор ове предшколске установе Славиша Вујановић каже да је још у априлу било познато да постојећи капацитети овог вртића не задовољавају потребе за смјештајем дјеце, јер је на листи чекања било око 200 малишана.
“Ми, обично, конкурс за пријем дјеце расписујемо у мају, јер је тако прописано Правилником и Статутом наше Установе. Због  активности на проширењу капацитета, о чему смо водили разговоре и са представницима  Градске управе, конкурс је расписан касније него што је то уобичајено. Када смо сагледали наше потребе и могућности, установили смо да можемо уписати свега четрдесет и троје дјеце. Родитељи имају велико повјерење у нашу установу, што с поносом износим, тако да они изражавају жељу  да њихова дјеца бораве у нашој установи. Родитељи су свјесни чињенице да више није у питању само чување дјеце, већ је у питању  адекватан и квалитетан рад васпитача и стручних сарадника који помажу дјеци да напредују и пуно лакше се припреме за полазак у први разред основне школе”, каже Вујановић, истичући да су приликом пријема дјеце у ову установу предност имали они чији су родитељи у радном односу, односно уколико још неко дијете из те породице борави у вртићу.



“Када смо видјели колика је заинтересованост за упис у обданиште, поново смо упутили допис градоначелнику Љубиши Петровићу и Ојдељењу за друштвене дјелатности. Покушавамо пронаћи рјешење за проширење капацитета, како бисмо што више дјеце уписали у вртић. Код нас дјеца бораве у пет објеката, у централном вртићу, у вртићу “Плави чуперак” на Лединцима, у објекту “Радост”, гдје бораве дјеца старијег узраста, те у објектима у Дворовима и у Јањи. Тренутно слободних мјестаједино имамо у објекту “Пачија школа” у Јањи, али ће и тај капацитет бити попуњен. Надам се да ћемо у што краћем року добити подршку градоначелника и Градске управе за проширење капацитета,  јер је то неопходно урадити већ од септембра”, каже Вујановић, истичући да постоји могућност закупа адекватних просторија за смјештај малишана. 

Што се тиче вртића  у Патковачи, директор Вујановић каже да још увијек није обезбијеђена употребна дозвола за тај објекат, у којем се налазе двије просторије за смјештај педесетак малишана. И тај објекат требало би да буде оспособљен за прихват дјеце до септембра или октобра ове године.


Семберија Инфо