У СЈЕЋАЊЕ НА ДАРКА МАКСИМОВИЋА :: Semberija INFO ::

 

У СЈЕЋАЊЕ НА ДАРКА МАКСИМОВИЋА


Сљедеће седмице Батковић ће бити мјесто окупљања љубитеља снажних двоточкаша. Ради се о традиционалном мото скупу који већ јубиларни, десети пут организује Мото клуб „Кречар“ из Батковића. Организатори су се побринули да припреме богат програм који ће сљедећег петка и суботе у Батковић привући све симпатизере мотора и рок музике. Не само из Семберије. Потврђен је долазак мотоциклиста из Швицарске, Италије, Хрватске, Словеније, Србије, Македоније...
 

У петак, 15. јула планирано је отварање кампа док је за вечерње сате планиран концерт групе Арка. Након њих на сцену ступа Ален Исламовић, први глас ЕX YУ рок феномена „Бијело дугме“. Субота је резервисана за дефиле кроз град, бајкерске игре у Батковићу а вече је резервисано за још један рок спектакл. Као предгрупа наступају „Суперменси“ а звијезда вечери је јединствени „Ван Гог“.

-Ако сте жељни добре свирке, а уједно сте и заљубљеници у моторе, онда сљедећег викенда не морате путовати нигдје друго да би тражили добру забаву, јер се у Батковићу код Бијељине одржава сада већ, традиционални мото сусрет“, поручују организатори.

Подсјећамо, Мото клуб „Кречар“ од 2012. године организује мото сусрете у Батковћу у знак сјећања на Марка Николића Кречу, који је као мотоциклиста настрадао у саобраћајној несрећи. Овогодишњи скуп ће бити посвећен и Дарку Максимовићу - још једном мотоциклисти који је почетком прошлог мјесеца изгубио живот.
 

-Свједоци смо великог броја саобраћајних незгода у којима нажалост возачи мотора извуку дебљи крај. Користим прилику да апелујем на све мотоциклисте да воде рачуна о брзини, да је прилагоде условима пута и саобраћаја, да носе заштитну опрему и тако чувају и себе и друге учеснике у саобраћају. Возаче других моторних возила бих такође позвао не већи опрез, да не користе мобилне телефоне за воланом а за све возаче важи обавеза да се не укључују у саобраћај ако су иколико у алкохолисаном стању“, рекао је за „Семберија ИНФО“ Мирко Николић, предсједник Мото клуба „Кречар“.

Семберија инфо