ДУХОВНА РАДОСТ: Храм у Угљевичкој Обријежи прославио крсну славу :: Semberija INFO ::

 

ДУХОВНА РАДОСТ: Храм у Угљевичкој Обријежи прославио крсну славу


Храм рођења Светог Јована Крститеља у Угљевичкој Обријежи прославио је данас своју крсну славу Ивањдан служењем литургије, литијом, опходом око храма и ломљењем славског колача.

У току опхода служен је парастос испред Спомен-обиљежја 18 погинулих мјештана у редовима Војске Републике Српске и шест жртава рата, који се налази у порти храма.

Протојереј-саврофор Драган Драгић поручио је у проповједи да сви треба да се угледају на Светог Јована Крститеља који је цијелог живота истини тежио и за истину живио.

Старјешина храма протонамјесник Игор Шојић нагласио је да је да ове године храм прославља јубилеј, 20 година од освећења.



Међу бројним вјерницима храмовној слави присуствовао је и начелник општине Угљевик Василије Перић који је честитао крсну славу свештенсту и парохијанима али и свима који данас прослављају велики празник-Ивањдан.

“Сви треба да будемо на Христовом путу љубави. Вјера нас је одржала кроз вијекове”, рекао је Перић коме је након литургије уручена захвалница за помоћ храму.

Перић је најавио даљу подршку Српској православној цркви и градњи храмова.

Слави храма присуствовао је Радислав Јовичић, кандидат ДНС-а за предсједника Републике Српске, који је родом из Угљевичке Обријежи.



Јовичићу је за доброчинство и помоћ храму додијељена захвалница.

“Сваки православни храм сабира вјернике и непрестано шири љубав и зато ћу увијек од срца помоћи нашој Српској православној цркви”, истакао је Јовичић.

Он је изразио задовољство што је у свом родном мјесту, заједно са рођацима, кумовима и пријатељима подијелио славску радост.


За Семберија инфо - Младен Василић