Комеморативни скуп поводом смрти Сузане Рађен Тодорић: Била је прави професионалац, узор многима :: Semberija INFO ::

 

Комеморативни скуп поводом смрти Сузане Рађен Тодорић: Била је прави професионалац, узор многима


Уз присуство родбине, пријатеља, колега са БН телевизије и из других медијских кућа, те уз присуство бројних грађана, у бијељинском Центру за културу данас је одржан комеморативни скуп поводом смрти дугогодишњег истакнутогог новинара и уредника бијељинске БН телевизије Сузане Рађен Тодорић.



Градоначелник Бијељине, Љубиша Петровић, обративши се у име Градске управе Бијељина, упутио је изразе најискренијег саучешћа породици, радним колегама и пријатељима Сузане Рађен Тодорић.
“Сузана је била узор многим колегама, професионалац у свом послу, неко ко се истински борио за истину и правду у вријеме када је било тешко разликовати истину од неистине, правду од неправде. Њен дугогодишњи рад у новинарству на БН телевизији оставио је несумњив печат на цјелокупан медијски простор овог региона. Била је одмјерена у наступу, али и одсјечно се обраћала саговорницима у разговору, као прави виртуоз новинарства”, истакао је градоначелник Љубиша Петровић, нагласивши да је Сузана Рађен Тодорић објективно сагледавала политичку ситуацију на нашим просторима, истовремено испољавајући толерантност и уважавајући сваког саговорника.



Вилдана Селимбеговић, новинар и уредник листа “Ослобођење”,  дугогодишња пријатељица Сузане Рађен Тодорић, истакла је да је Сузана у свом послу била истински професионалац.
“Увијек и прије свега, била је диван човјек, храбра и приниципијелна. Била је новинар с људским лицем и онда када је својим гостима постављала најтежа питања. Била је глас обичних људи у временима очаја и безнађа”, истакла је Вилдана Селимбеговић.



У име радних колега од Сузане Рађен Тодорић опростио се њен колега Слободан Дурмановић, истакавши да је у протекле двадесет и четири године, колико је познавао Сузану, она поштовала и одржавала новинарске стандарде.
“Било је тешко издржати лажна етикетирања и бјесомучне нападе од оних који нису хтјели или нису били способни да разумију шта значи слобода извјештавања и слобода говора у друштву као што је наше. Требало је имати огромну количину енергије у ових двадесет и четири године, а Сузана је често ту енергију трошила и науштрб свога здравља”, истакао је Дурмановић.



Кћерка Миа емотивно се опростила се од Сузане Рађен Тодорић, рекавши да јој је мајка усадила све неопходне врлине које треба да красе сваког човјека, неизмјерну снагу, поштење, част и достојанство.

На комеморативном скупу прочитани су и бројни телеграми саучешћа које су поводом смрти Сузане Рађен Тодорић породици и колективу БН телевизије упутили истакнути политичари, јавне личности и медији из Србије, Републике Српске и БиХ. 


Семберија Инфо - Љ. Љубојевић