ЛОПАРЕ: НЕШКОВИЋ УРУЧИО НАГРАДЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ БЕБА :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: НЕШКОВИЋ УРУЧИО НАГРАДЕ НА КОНФЕРЕНЦИЈИ БЕБА


Шеста конференција беба у Лопарама одржана је испред Центра за културу.
Како је саопштено из надлежних служби општине Лопаре, која је организатор манифестације уз подршку Центра за културу, на списку за овај догађај се нашло 60 беба, што је пораст броја за скоро једну трећину у односу на претходне године.


 
Вуковић Василије из Лопара се окитио титулом предсједника и ту ће дужност „вршити“ до наредне конференције.
Он је најмлађа беба, рођен 12. маја 2022. године.
У оквиру данашњег окупљања беба организоване су бројни садржаји као што су пузијада, гдје у се бебе такмичиле у брзом пузању, и такмичење у пресвлачењу, на коме су очеви пресвлачили своје потомке.

„Син Михајло је побједник у пузању, тата је добио награду за пресвлачење бебе, а син Давид ми је добио награду као беба са највише браће и сестара“, рекла је Милена Бојкић из Јабланице код Лопара.
Анела Седларевић из села Миросавци, чија је кћерка Магдалена понијела титулу потпредсједника 6. Конференције беба у Лопарама је изразила задовољство урученом наградом и захвалила општини што материјално помаже родитеље у одгоју дјеце.
Спонзор манифестације је био Дом здравља Лопаре, чији је директор Желимир Нешковић, у изјави новинарима, рекао да је ово један од најљепших догађаја у Лопарама, те да је његова установа, заједно са општином Лопаре учествовала у финансирању манифестације.
„Општинска управа Лопаре спроводи пронаталитетну политику, гдје се за свако новорођено дијете издваја од 500 до 1000 КМ, у зависности од тога да ли је родитељ запослен или незапослен“, додао је Нешковић.