ГРАДОНАЧЕЛНИК ЉУБИША ПЕТРОВИЋ ПОСЈЕТИО НОВО НАСЕЉЕ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЉУБИША ПЕТРОВИЋ ПОСЈЕТИО НОВО НАСЕЉЕ


Foto: Semberija info
Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, у оквиру најављене посјете мјесним заједницама на подручју града, у поподневним сатима посјетио је Мјесну заједницу Ново Насеље, гдје је са окупљеним мјештанима разговарао о неријешеним инфраструктурним проблемима које треба рјешавати у наредном периоду.

“И у овој, новоформираној мјесној заједници, мјештани се суочавају  са проблемом неасфалтираних улица, неријешеним водоснабдијевањем, неизграђеним пјешачким стазама, недовољним напајањем објеката  постојећом електро - мрежом, неријешеном јавном расвјетом.



Овдје је у току изградња новог православног храма, те ћемо морати помоћи мјештанима да заврше изградњу своје богомоље. Истовремено, морамо израчунати приоритете и утврдити тачно висину средстава и рокове за реализацију инвестиција”, истакао је градоначелник Петровић, нагласивши да мјештани овог насеља постављају и питање, када ће у граду коначно профункционисати јавни градски превоз.



“Објаснили смо да је у току јавна набавка за израду студије изводљивости јавног градског саобраћаја, како би се израчунао  и утврдио  тачан број градских линија и обухвах, у смислу дневно – ноћног ритма организовања саобраћаја. Циљ је да се у овај пројекат укључе све мјесне заједнице и да на бази такве студије у нацрту буџета за наредну годину предложимо Скупштини града организовање функционалног јавног градског превоза”, изјавио је градоначелник Петровић, напоменувши да ће Градска управа за наредну школску годину обезбиједити бесплатне ученике за све основце. Планирана је и обнова просторија за потребе становника Мјесне заједнице Ново Насеље и за ту намјену биће из буџета издвојено 35.000 КМ.



Биљана Илић, предсједница Савјета Мјесне заједнице Ново Насеље у којем живи више од 900 домаћинстава, каже да постоје приоритети које треба реализовати корак по корак, од асфалтирања улица, кошења траве поред канала, јавне расвјете.


 

“ Овдје живи претежно становништво старије животне доби и мање је младих. Ипак, када изградимо игралиште и друге садржаје, очекујем да ћемо привући и младе у наше насеље”, истакла је Биљана Илић.

(Семберија инфо)