ДОДИЈЕЉЕНА ПРИЗНАЊА ДОНАТОРИМА АКЦИЈЕ “РЕСПИРАТОР ЗА СРПСКУ” :: Semberija INFO ::

 

ДОДИЈЕЉЕНА ПРИЗНАЊА ДОНАТОРИМА АКЦИЈЕ “РЕСПИРАТОР ЗА СРПСКУ”


Foto: Semberija info
Поводом 30 година Црвеног крста, вечерас је Галерији Центра за културу "Семберија" уприличена додјела признања донаторима највеће и најсолидарније акције “Респиратор за Српску”.

Ову хуманитарну акцију, на почетку епидемије вируса корона покренуо је власник компаније "Технички ремонт Братунац" Славен Ристић, а привредници су у марту, за неколико дана уз помоћ и подршку Црвеног крста у Бијељини, прикупили 2,8 милиона марака.



Додјељујући признања, Секретар бијељинског Црвеног крста Перица Глигић, рекао је да је то само мали знак захвалности за све сто су привредници Бијељине и цијеле регије урадили у вријеме када је било најтеже.

-Било је тешко наћи респираторе и обезбиједити опрему за болнице а ми смо захваљујући огромној енергији привредника али прије свега иницијатора ове акције Славена Ристића, заједно изнијели ту акцију и прикуили око 2.8 милона марака. Купљено је укупно 50 респиратора, који су поред Бијељине, додијељени здравственим установама широм Српске” истакао је Глигић.



Иницијатор акције “Респиратор за Српску” Славен Ристић, овом приликом је нагласио да је оваква акција доказ да наш народ може да рачуна на добре и племените људе.



-Они можда нису видљиви сваки дан али ова окција је управо показала какве људе ми имамо око нас, људе који су спремни да дају све у најтежим моментима. Тада смо се нашли у једној веома тешкој позицији, јављали су се тада сви људи добре воље и из Тузле, Брчког, свако је донирао колико је могао. Мене је обрадовало и повјерење које сам добио од свих тих људи али сам сматрао и својом дужношћу да се заједно са фирмама које водим, ставимо на располагање Црвеном крсту и да заједно у тим моментима радимо најбоље што знамо”, рекао је Ристић.



(Семберија инфо)