КООРДИНАЦИОНИ ОДБОР БОРАЧКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА РЕГИЈЕ БИЈЕЉИНА ЈЕДИНСТВЕН ОКО УСВОЈЕНИХ ЗАКЉУЧАКА :: Semberija INFO ::

 

КООРДИНАЦИОНИ ОДБОР БОРАЧКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА РЕГИЈЕ БИЈЕЉИНА ЈЕДИНСТВЕН ОКО УСВОЈЕНИХ ЗАКЉУЧАКА


Foto: Semberija info
На данас одржаној сједници Координационог одбора борачких организација регије Бијељина, усвојени су закључци који ће бити презентовани и разматрани на сједници Скупштине Борачке организације Републике Српске.

Овим закључцима дефинисани су начини дјеловања у циљу побољшања статусног и материјалног положаја свих борачких категорија, а са њиховим садржајем присутне новинаре упознао је предсједник Борачке организације Лопаре, Ристо Радић.



-Тражимо увођење јединственог борачког додатка на мјесечном нивоу за све демобилисане борце, чија би основица била 5 КМ, затим повећање основице личних и породичних инвалиднина. Трећи закључак се односи на запошљавање дјеце погинулих бораца а четврти на системско рјешавање питања помоћи лицима која се налазе у фази оптужбе, којима се суди или која су осуђена за наводне ратне злочине. Тражимо и дефинисање и признавање посебног издвојеног статуса Борачке организације РС, као највеће организације која окупља све борачке категорије и која је један од симбола РС. Координациони одбор борачких организација  регије Бијељина подржава рад новизабраног руководства Борачке организације РС  и најоштрије осуђује игнорисање надлежних институција и одбијање да призна и прихвати ново чињенично стање у оквиру Борачке организације у смислиу признавања новоизабраног руководства. И на крају, данас смо се договорили да уколико институције власти не реализују  дефинисане захтјеве , тражићемо од Скупштине борачке организације да организује мирне протесте, као посљедњу мјеру изражавања незадовољства због стања у коме се налазе борачке категорије”, навео је Радић.



Сједници Координационог одбора регије Бијељина присуствовали су представници Градске борачке организације Бијељина, општинских борачких организација Угљевик, Лопаре, Пелагићево и Доњи Жабар, Удружење ветерана Борачке организације Републике Српске Брчко дистрикт, Удружење “РВИ 91 Брчко дистрикт” и брчанско Удружење породица погинулих бораца Републике Српске.

(Семберија инфо)