САВИЋ: ПОБОЉШАТИ КВАЛИТЕТ ЖИВОТА БОЛЕСНИКА НА ХЕМОДИЈАЛИЗИ :: Semberija INFO ::

 

САВИЋ: ПОБОЉШАТИ КВАЛИТЕТ ЖИВОТА БОЛЕСНИКА НА ХЕМОДИЈАЛИЗИ


Начелник општине Лопаре Радо Савић и његови сарадници разговарали су са представницима Удружења дијализираних, трансплантираних и хроничних бубрежних болесника Републике Српске.
Састанку су присуствовали и представници Центра за социјални рад и Дома здравља Лопаре.
Александар Радун, предсједник Удружења дијализираних, трансплантираних и хроничних бубрежних болесника Републике Српске, је изразио задовољство састанком у општини Лопаре.
Он је навео да предстaвници поменутог удружења имају за циљ да обиђу све локалне заједнице у Републици Српској, како би се хемодијализним пацијентима побољшало све што је могуће за њихове потребе.
„Начелник нас је упознао са детаљима и односом према члановима нашег удружења и у том смислу немамо примједби на рад у општини Лопаре“, додао је Радун.
Радо Савић, начелник општине Лопаре је рекао да ће локална заједница пружити подршку у раду Удружења дијализираних, трансплантираних и хроничних бубрежних болесника Републике Српске.
Он је навео да се подршка нарочито односи на десет чланова удружења из општине Лопаре и да процес хемодијализе несметано тече.
„Моја лична жеља, а мислим и свих њих, је да се више ради на трансплантацији јер се са новим бубрегом враћа квалитет живота и за то Република Српска треба учинити додатни напор, како би се обезбједио механизам да се број људи који иду на дијализу смањи“, саопштио је Савић.