БРЧКО: Окончана 60. редовна сједница Владе Дистрикта :: Semberija INFO ::

 

БРЧКО: Окончана 60. редовна сједница Владе Дистрикта


Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине одржала је 60. редовну сједницу усвојивши приједлог Одјељења за образовање који се тиче Одлуке о одобравању донације и Програма утрошка новчаних награда ученицима генерације основних и средњих школа Брчко дистрикта БиХ у школској 2021/2022.години. Висина средстава за ову намјену износи укупно 5.600,00 КМ, чиме се наставља добра пракса новчаног награђивања ученика генерације основних и средњих школа Дистрикта.

Влада је усвојила Одлуку о одобравању текућег трансфера и Програма утрошка средстава у корист Развојно-гарантног фонда Брчко дистрикта БиХ за субвенционисање дијела камата за куповину прве непокретности за рјешавање стамбеног проблема на територији Дистрикта, које је предложило Одјељење за привредни развој, спорт и културу.

Сврха поменутог програма је да се физичким лицима на подручју Брчко дистрикта БиХ омогући повољнији приступ финансијским средствима кроз субвенцију дијела камата на кредите за куповину прве непокретности за рјешавање стамбеног проблема на територији Брчко дистрикта БиХ те је одобрен текући трансфер за једнократно новчано давање у износу од 100.000,00 КМ.

Такође, на приједлог Одјељења за здравство и остале услуге Влада Дистрикта одобрила је Смјернице за израду нацрта одлуке о откривању, оцјењивању способности, разврставању и евиденцији дјеце и омладине ометене у психофизичком и физичком развоју.


Влада Брчко дистрикта БиХ