ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ФИНАНСИРАЊУ НАУЧНО-ИСТРАЖИВАЧКИХ РАДОВА :: Semberija INFO ::

 

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ФИНАНСИРАЊУ НАУЧНО-ИСТРАЖИВАЧКИХ РАДОВА


Foto: Semberija info
Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, потписао је данас уговоре са студентима постдипломских студија, који су на конкурсу за суфинансирање научно-истраживачких радова ,добили средства за израду докторске тезе и мастер рада. На конкурс се пријавило осам кандидата, а стипендије ће добити њих пет.



-Град Бијељина према већ устаљеној пракси стипендира у овој академској години израду двије докторске дисертације и три мастер рада. Искористићу ову прилику да честитам овим сјајним младим људима који имају визију развоја у њиховим научним пољима, гдје су већ постигли заиста сјајне резултате. Они су понос њихових родитеља, локалне заједнице и институција које представљају. Ми смо данас разговарали и о томе како да у нашој локалној заједници примијенимо њихово знање, а наше опредељење је да улажемо у људе, јер на тај начин улажемо у наше комлетно друштво и тако чинимо бољом нашу локалну заједницу”, рекао је Петровић.


 
Ивана Софренић, једна од добитница стипендије за финансирање научно-истраживачког рада, овом приликом изразила је захвалност градској управи за подршку.



-У септембру 2021. године одбранила сам докторску дисертацију на Хемијском факултету у Београду. Област истраживања којом сам се бавила је органска хемија  и истраживање секундарних матаболита. С обзиром да смо свјесни пораста учесталости обољења од канцера у нашој популацији, веома је важно истраживати и тражити потенцијално нове терапеутике којима се могу адекватно третирати ове болести и самим тим утицати на развој медицине и науке. Ова стипендија представља један вид награде за уложени труд  и рад али  и подстрек да будем
још боља и помогнем сјелокупном друштву са својим будућим проналасцима”, истакла је Софренићева.




За израду мастер радова, Градска управа ће издвојити по 1.500 КМ, а за израду докторске тезе  2.000 КМ.

(Семберија инфо)