ЗАШТИТИМО СВОЈУ ИМОВИНУ ! :: Semberija INFO ::

 

ЗАШТИТИМО СВОЈУ ИМОВИНУ !


Foto: Ilustracija
Обзиром да je  љетни период и сезона годишњих одмора и да већи број грађана свој одмор планира ван свог дома, Полицијска упрaва Бијељина апелује на све грађане да буду примарни субјекат у заштити своје имовине, како њихов стан или кућа не би били мета криминалних лица.
 
Статистика говори да се највише провала у станове  догађа за време годишњег одмора и у дане викенда када нисте у кући или стану. У циљу пружања адекватније заштите, савјетујемо да грађани и сами предузму одређене мјере заштите. Овом приликом, нашим грађанима шаљемо пар савјета.
 
Наиме, ако идете на годишњи одмор, о томе обавјестите своје комшије, како би обратили пажњу на вашу имовину док ви нисте ту. Ако сте у могућности, поред главне браве, на улазним вратима уградите и додатну, помоћну браву.
 
Накит и новац повјерите на чување родбини  или ставите у сеф неке банке. Фотографишите накит и драгоцјености због препознавања и лашег проналаска.  Запишите серијске бројеве скупоцијених уређаја ( техничке робе) и оружја.
 
Не спуштајте ролетне на прозорима до краја, јер извршиоци кривичних дијела на штету имовине и  то прате, ако примјете да су ролетне супуштене пар дана, одмах ће закључити  да у стану нема никог. 
 
Не остављајте кључеве испод отирача, у обући, саксијама за цвијеће и слично, јер криминалци итекако знају за скривање кључева на тим мјестима. Такође, без обзира колико кратко напуштате возило, никад не остављајте кључеве у њему.
 
Не остављајте поруке на друштевним мрежама и др.јавним мјестима, о свом одсуству обaвјестите само оне које је неопходно.
 
Полицијска управа Бијељина апелује на грађане да поведу рачуна о заштити своје имовине, као и да пријаве полицији кретања сумњивих и непознатих лица и возила, наручито у насељима и улицама гдје је очигледно мала фреквенција кретања лица и возила. 
 
Сва сумњива дешавања и кретања непознатих лица пријавите на број 122 који је бесплатан, не морате се представљати позив може бити анониман.
 
ПОРТПАРОЛ  ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ           
                                                                                                                                                                  
Александра Марић