Саопштење за јавност Аграрног фонда Бијељина: Исплата штета :: Semberija INFO ::

 

Саопштење за јавност Аграрног фонда Бијељина: Исплата штета


Поштовани пољопривредни произвођачи,
 
У складу са добром праксом редовног извјештавања о активностима Аграрног фонда Бијељине, желимо да вас информишемо да је данас одржана телефонска сједница Управног одбора Аграрног фонда на којој су донијете одлуке о исплатама штета које су настале на вашим имањима од почетка ове године.

С обзиром да су законске процедуре око усвајања Програма и Правилника за подстицаје у пољопривреди за 2022. годину испуњене, да је запримљен списак Комисије за процјену штете настале на расадницима 09.04.2022. године из Одјељења за пољопривреду, да су оштећени поднијели захтјеве у скоро стопроцентном обиму, да већ имамо запримљених захтјева и за друге штете, те да је јуче легла прва транша из буџета Града Бијељина за исплату подстицаја, сједницу смо одржали по хитном поступку. Након сједнице Управног одбора, Аграрни фонд је исплатио 49.577 КМ за 139 пољопривредних произвођача који су претрпјели штету на пластеницима, 19.170 КМ за остале штете угинућа код 24 пољопривредника и 2.000 КМ на име афирмације у производњи цвијећа за 20 излагача на протеклом Сајму цвијећа. 
 
Напомињемо да су ово прве исплате у 2022. години, да смо наставили да радимо по старом систему брзо, тачно и експедитивно за вас, наше пољопривреднике!’’, поручено је у саопштењу за јавност Аграрног фонда које је потписао директор Златан Лазаревић.