Радионица у Етно-селу „Станишићи“: Мулти секторска интервенција и подршка у случајевима сексуалног насиља :: Semberija INFO ::

 

Радионица у Етно-селу „Станишићи“: Мулти секторска интервенција и подршка у случајевима сексуалног насиља


Фондација „Лара“ организује радионицу „Мулти секторска интервенција и подршка у случајевима сексуалног насиља“ за чланове/ице групе за координацију и превенцију насиља у породици на подручју града Бијељина.

Радионица ће бити одржана данас, 21. Јуна, у Етно-селу „Станишићи“.  

Током радионице учесници ће имати прилику да, кроз активно учешће  у тематским цјелинама које ће убахватити психолошки аспект траума насиља, положај жртава у кривично-правном систему, значај унапређења професионалих вјештана у раду са жртвама и практичан рад у групама, изнесу своја искуства у раду и препреке са којима се суочавају, али и да дају сугестије за ефикасније поступање пружалаца сервиса подршке у случајевима сексуалног насиља.  На основу закључака и препорука биће израђене инструкције за мулти секторску интервенцију и подршку у ситуацијама сексуалног насиља. 


Тренинг ће водити Амела Башић Томић, психолог и Олга-Лола Нинковић, психолог  у Одјељењу за подршку свједоцима жртвама Окружног суда у Бањалуци. 

Радионица је дио активности у оквиру пројекта „Унапређење капацитета пружалаца сервиса подршке за жртве роднозаснованог насиља – Фаза III”, који Фондација „Лара“ реализује у партнерству са У.Г. „Виве жене“ изТузле и чланицама Сигурне мреже.  Пројекат је дио програма који проводи UN WOMEN, а финансира Европска Унија’’, наводе из Тима Фондације „Лара“.