У ЕТНО СЕЛУ СТАНИШИЋИ ОТВОРЕН 14. МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР "СТОПАМА САВЕ МИЛОШЕВИЋА" КОЈИ ЈЕ ОКУПИО ВИШЕ ОД 3.000 ФУДБАЛЕРА :: Semberija INFO ::

 

У ЕТНО СЕЛУ СТАНИШИЋИ ОТВОРЕН 14. МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР "СТОПАМА САВЕ МИЛОШЕВИЋА" КОЈИ ЈЕ ОКУПИО ВИШЕ ОД 3.000 ФУДБАЛЕРА


У Етно селу Станишићи отворен 14. Међународни турнир "Стопама Саве Милошевића" који је окупио више од 3.000 фудбалера
 
Прослављени фудбалер Саво МИлошевић отворио је данас 14. Међународни турнир "Стопама Саве Милошевића", на којем учествује 150 екипа из БиХ и иностранства.
 
Милошевић је рекао да је поносан јер је турнир израстао у један импозантан спортски догађај у БиХ и који је, по броју учесника, сваке године све бројнији и бројнији. 
 
Пожелио је много среће свим учесницима Турнира, који носи име овог прослављеног фудбалера који је управо из Семберије, уз поруку свим младим фудбалерима да пут до успјеха није ни мало лаган, јер захтјева доста одрицања и константне тренинге и доста труда.
 
”Овакви догађаји много значе за малишане, нарочито када је у питању омасовљење на овим просторима. Када сам ја отишао одавде био сам једини, а сада смо свједоци да десетине момака са наших простора играју у озбиљним клубовима. Ми желимо да вјерујемо у организацију овог турнира и да смо и ми дијелом заслужни за све то”, рекао је Саво Милошевић.



 
Управо овакви турнири, каже он, су прилика да наше играче виде неки други и да се заинтересују за наше играче.
 
На питање какав је осјећај када један велики спортски турнир носи управо његово име, Милошевић је скромно рекао да му је то најмање битно и да је “најтеже бити први у свом селу”, јер је увијек покушавао и даље настоји да олакша пут новим младим фудбалским надама.
 
Он је рекао да и он и Лука Јовић, као и сви остали успјешни фудбалери са ових простора, треба да помогну новим надама и да им колико толико олакшају пут, а да је остало на фудбалерима, одрицање, жртве, едукације и да се посвете образовању јер професионални фудбал захтјева натпросјечну интелигенцију.


 
“Економски фактор је увијек тежак, родитељима је то тешко финансирати. Тешко је организовати да ту дјецу неко пази И воид рачуна о њима, на примјер, у Београду. И други низ фактора утиче на успјех, није увијек битан само таленат”, рекао је Милошевић.
 
Срђан Сушић, организатор Турнира, изјавио је за наш портал да је презадовољан масовношћу броја учесника, њих више од 3.000, изражавајући очекивање да ће се тренд раста броја учесника и екипа из годину у годину све више повећавати.
 
“Учесници су бројне школе фудбала, великани фудбала бивше Југославије ‚Војводина‚, ‚Партизан‚, “Динамо” и многи други. Око 150 екипа учествује, а такмиче се дјечаци од 2008. до 2015. годишта ”, нагласио је Сушић.

Срђан Шушић
 
Он се захвалио свима који су помогли и помажу организацију турнира, истичући да Бијељина заслужује овакву престижну спортску манифестацију.
 
Његош Баричанин, тренер Фудбалског клуба “Романија” из Пала, изјавио је за портал Семберија инфо да овај клуб већ неколико година учествује на Турниру “Стопама Саве Милошевића”, који је, како је рекао, ове године организован на врхунском нивоу уз све похвале организатору.
 
“Наставићемо да учествујемо на овом турниру. Дивна прилика за нова искуства, али и склапање нових познанстава”, рекао је Баричанин. 

ФК "РОМАНИЈА" Пале
 
Технички организатор турнира је бијељински ОФК “Зенит”.