ОДРЖАН САСТАНАК РУКОВОДСТВА А.Д. „ГРАД“ БИЈЕЉИНА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ТРЖИШНЕ И ВЕТЕРИНАРСКЕ ИНСПЕКЦИЈЕ И ПУ БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ОДРЖАН САСТАНАК РУКОВОДСТВА А.Д. „ГРАД“ БИЈЕЉИНА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА ТРЖИШНЕ И ВЕТЕРИНАРСКЕ ИНСПЕКЦИЈЕ И ПУ БИЈЕЉИНА


Циљ је да се промет стоком усмјери на поштовање законских оквира

У просторијама А.Д.”Град” Бијељина  одржан је састанак између руководства А.Д.”Град” - а Бијељина и  представника тржишне и ветеринарске инспекције и Полицијске управе Бијељина .

Тема састанка је  била превенција нелегалне трговине стоком, воћем и поврћем на подручју Града Бијељина, као и укључивање свих надлежних служби у рјешавању ових проблема, с циљем  да се промет стоком усмјери на поштовање законских оквира, а који је  дефинисанм Чланом 33. Закона о трговини, који гласи:

”Трговина стоком може се обављати на сточним пијацама и на породичним пољопривредним газдинствима, при чему се на породичном пољопривредном газдинству може обављати промет само са стоком која је произведена на том пољопривредном газдинству ”.

 Такође, исти Закон  прописује  промет, односно трговину пољопривредним производима ( воће, поврће, житарице), при чему се трговина пољопривредних производа обавља на тачно прописаним мјестима, односно на пољопривредном газдинству под условом да је пољопривредни производ произведен на том газдинству, откупним станицама, тржницама, те Кванташкој и Зеленој пијаци.

-У циљу поштовања претходно поменутих законских одредби, односно регулисања тржишта стоком и пољопривредним производима, надлежни инспекцијски органи, као и органи МУП - а вршити учестале контроле промета на територији Града Бијељина. План је да те контроле у почетку буду превентивне након чега ће се сваки нелегални промет строго санкционисати“, поручују из А. Д. „Град“ Бијељина.