“ЛОЗНИЧАНИ И ЈАДРАНИ СУ НАША БРАЋА” ЧЕСТИТКЕ ИЗ УГЉЕВИКА ГРАДУ ЛОЗНИЦИ :: Semberija INFO ::

 

“ЛОЗНИЧАНИ И ЈАДРАНИ СУ НАША БРАЋА” ЧЕСТИТКЕ ИЗ УГЉЕВИКА ГРАДУ ЛОЗНИЦИ


Foto
Замјеница начелника општине Угљевик Вања Зекић и начелница општинског одјељења за финансије Ружа Јовић честитале су данас грађанима и руководству Дан града Лознице и пожељеле даљи напредак свим становницима и родном граду Вука Караџића-оца српске модерне писмености.

Делегација општине Угљевик присуствовала је Свечаној академији у Вуковом дому гдје су заслужним грађанима уручене плекете и повеља.

Зекићева је подсјетила да су Угљевик и Лозница у братским односима.

-Лозничани и Јадрани, годинама, деценијама и вијековима су наша браћа и пријатељи а посебно се то видјело кад је нашем народу у Српској било најтеже, када су нам наше комшије здушно помагали и у том тешком времену били највећи ослонац-рекла је Зекићева.

Она је истакла да су Лозница и Угљевик  примјер конкретне сарадње у свим областима народа са двије обале ријеке Дрине.

-Наша сарадња је нераскидива и вјечна, баш онаква каква је била и каквом су нас учини наши славни земљаци, Вук Караџић, који је рођен у Тршићу, Лозници и “српски Хомер” Филип Вишњић, који је рођен у Горњој Трнови, Угљевику-рекла је Зекићева.

Градоначелник Лознице Видоје Петровић захвалио је на срдачним честиткама, пријатељству и братском односу општини Угљевик.