МАНИФЕСТАЦИЈА СВЕЧАНОГ УРУЧЕЊА ДИПЛОМА НАЈБОЉИМ УЧЕНИЦИМА БИЈЕЉИНСКЕ ГИМНАЗИЈЕ “ФИЛИП ВИШЊИЋ” – УЧЕНИЦА ГЕНЕРАЦИЈЕ МАГДАЛЕНА САВИЋ :: Semberija INFO ::

 

МАНИФЕСТАЦИЈА СВЕЧАНОГ УРУЧЕЊА ДИПЛОМА НАЈБОЉИМ УЧЕНИЦИМА БИЈЕЉИНСКЕ ГИМНАЗИЈЕ “ФИЛИП ВИШЊИЋ” – УЧЕНИЦА ГЕНЕРАЦИЈЕ МАГДАЛЕНА САВИЋ


Foto: Semberija info
Наша млада суграђанка Магдалена Савић, својим трудом, учењем и залагањем, проглашена је вечерас заслужно учеником генерације бијељинске Гимназије “Филип Вишњић”.
 
Магдалена Савић је заједно са шест Гимназијалаца добила Вукову диплому, а осим ње ова диплома на свечаности у Центру за културу уручена је Ањи Томић, Хелени Љубинковић, Николини Петронић, Анреи Тривунић, Татјани Новаковић и Анреи Новак.  
 
Према ријечима директорице Гимназије Оливере Стевановић, најважнији разлог вечерашњег окупљања су највриједнији ученици у генерацији матураната који ове године почињу да исписују ново поглавље у књизи живота.
 
“Вјерујемо да су у току четири године стекли довољно знања и искуства која ће им омогућити лакши улазак у свијет одраслих и сигурне кораке на новим путевима којима ће ходати”, рекла је Стевановићева и пожељела много успјеха и среће матурантима на свим животним пољима.


 
На свечаности је изведен пригодан културни програм, наступили су  хор и чланови рецитаторске секције бијељинске Гимназије. Госте је одушевила и Шопенова Полонеза у извођењу ученице и матуранткиње Дарије Мишковић.
 
Свечана цеременија уручења диплома најбољим Гимназијалцима традиционално се организује у сарадњи са Фондацијом “Стојановић”, која је обезбиједила новчани награду за ученика генерације Магдалену Савић.
 

 
Магдалена Савић рекла је да срећна јер је проглашена за ученика генерације, иако је за то, како каже,  требало много учења и одрицања, али да се сваки труд исплати, а нарочито ако је у питању образовање.
 
“Велику захвалност дугујем члановима породице, који су ми била велика подршка, свим професорима, јер без њих не би било ни мог успјеха. Овом приликом, желим да поручим основцима да је бијељинска Гимназија најбоља школа у сваком смислу и најбољи избор за сваког малог матуранта”, истакла је Магдалена Савић, која планира да упише Електротехнички факултет у Београду.


 
Магдалена је током четверогодишњег школовања остварила одличне резултате на пољима математике и физике, учествујући на бројним такмичењима.  
 
Поклон ваучере ученицима је даровао “Спорт висион”, док је Кућа здравља на челу са господином  Љубомиром Перићем, који је члан Школског одбора Гимназије, ученици генерације поклонио лаптоп.
 
(Семберија инфо)