​Из Бијељине послата универзална порука младих у свијет :: Semberija INFO ::

 

​Из Бијељине послата универзална порука младих у свијет


Синоћ је у Центру за културу „Семберија“ у Бијељини одржан „Концерт пријатељства Куће добрих тонова“ гдје су изведене неке од најљепших класичних, поп-рок и традиционалних пјесама из земаља региона и свијета.
Гитарска и хорске секције „Куће добрих тонова“ из Сребренице и КДТ/БКЦ из Приједора приредиле су сјајан концерт на којем је специјални гост, диригент био свјетски познати и признати Гералд Вирт, предсједник и умјетнички директор Бечких дјечака.

Извршни и умјетнички директор "Куће добрих тонова", Исмар Порић захвалио се Граду Бијељина на гостопримству и стварању нових веза између Сребренице, Приједора и Бијељине.
„Вечерас имате јединствену прилику да видите како наша омладина и дјеца шаље једну универзалну поруку у свијет и широм наше земље и уживате у концерту дјеце из Сребренице и Приједора“, рекао је Порић.


Он је истакао да једанаест година „Кућа добрих тонова“ ради на томе да постане регионална платформа за упознавање, едукацију и комуникацију младих људи на Западном Балкану и Европи кроз сарадњу са институцијама и организацијама.

Такођер, истиче да је “Кућа добрих тонова“ почетком ове године, заједно са партнерима из БКЦ Приједор, покренула нови едукативно, умјетнички пројекат у регији Приједора, са циљем да користити образовне, музичке и културне активности у сврху развоја интеркултуралних и демократских вриједности, дијалога и разумијевања међу дјецом и младима, те да их научити да, заједно са својим вршњацима из Сребренице, буду иницијатори позитивних промјена.

Пројекат у Приједору се реализује уз подршку Аустријског Културног форума Сарајево и Бајерн хелфен Бајерн Салцбург фондације.

“Учешћем у оваквим догађајима младима се пружа прилика да се упознају, размијене интересе и искуства, развијају социјалне и индивидуалне идентитете, уче једни од других и међусобно се упућују на креирање свакодневнице кроз музику, умјетност и културу и имају приступ квалитетним едукативним, културним и забавним садржајима гдје развијају осјећај припадности свијету универзалних људских вриједности”, рекао је Порић.

Овај концерт је дио програма заједничких активности који се реализирају у сарадњи са УСАИД-овим пројектом изградње мира „ПРО-Будућност“ који имплементира Catholic Relief Services, а након Приједора и Бијељине биће одржан низ концерата у региону, а наредни концерт је у Нишу.

Мисија Куће добрих тонова у Сребреници је да град учини бољим и да дјеци младима у Сребреници, Братунцу, Поточарима и Приједору и онима који живе у удаљеним руралним срединама омогући приступ квалитетним знањима, вјештинама и садржајима.


Семберија инфо