ВЕЛИКИ УСПЈЕХ ОФТОМОЛОШКОГ ОДЈЕЉЕЊА БИЈЕЉИНСКЕ БОЛНИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

ВЕЛИКИ УСПЈЕХ ОФТОМОЛОШКОГ ОДЈЕЉЕЊА БИЈЕЉИНСКЕ БОЛНИЦЕ


У Болници "Свети врачеви" у Бијељини је 2015. године почео да се примјењује најсавременији метод операције катаракте - ултразвучном фако методом .Од прошле године, специјалистички кадар бијељинске болнице овај оперативни захват изводи самостално и од тада их је урађено укупно 500.

Проф. др Златко Максимовић директор болнице "Свети Врачеви", рекао је на конференцији за новинаре која је данас организована тим поводом ,да је у овој здравственој установи област офтамологије у посљедну годину дана много напредовала.


- Самостаолно радимо најсавременије операције катаракте, најсавременијом фако методом, а др Далиборка Јерушић је самостално до сада урадила 500 оваквих операција. Поред тога ми имамо и нашег доктора Трифковића који завршава специјализацију из офтамологије,а већ је едукован да може да ради наведене операције. Јако сам задовољан што наши пацијенти којима је потребна ова интервенција не морају ићи у друге здравствене центре, него све што је везано за операцију катаракте могу урадити код нас, а оно што са поносом истичем јесте то да уграђујемо најмодернија и најскупља сочива. Поред др Јешурић, овом приликом би желио изразити захвалност и нашем учитељу, доктору Драгану Мартиновићу, а наравно да се ово све не би могло без поршке Владе РС и надлежног министарства”, нагласио је овом приликом Максимовић. 

- Радимо по најсавременијим свјетским стандардима, са минималним промјером главног реза, темпоралним приступом и са минималним постоперативним астигматизмом. Пацијенти су презадовољни, а директор Болнице је препознао потенцијал овог одјељења и уочио потребе становништва ове регије. Омогућио нам је све оно што је било потребно да се припремимо за овакав рад, а на нама је било само да испоштујемо то повјерење које нам је указано”, рекла је начелница Одјељења за офтамологију др Далиборка Јерушић.


Ултразвучна операција катаракте врши се у капљичној анестезији, без ињекције, оперативни захват траје десетак минута и пацијент се одмах након операције може вратити кући. Опоравак ока након операције је врло брз и већ за неколико дана већина пацијената, под условом да нема других обољења ока, има пуну видну оштрину.


Семберија инфо - С. Николић