У БИЈЕЉИНИ ОДРЖАН ПРВИ САЈАМ ВИНА „РЕГИО 2022“ :: Semberija INFO ::

 

У БИЈЕЉИНИ ОДРЖАН ПРВИ САЈАМ ВИНА „РЕГИО 2022“


Foto
Први сајам вина у Бијељини окупио је велики број винарија из Србије, Сјеверне Македоније, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Босне и Херцеговине као и госте из Италије и Холандије. Укупно 36 излагача су се представили Семберцима. Иако наш крај нема очувану традицију производње вина, бројни гости на Сајму потврда су да Бијељини недостаје једна оваква манифестација. Туристичка организација Града Бијељина успјела је организовати скуп, који се, по оцјени и излагача и гостију, може поредити са неким другим сајмовима оваквог типа у региону.



- У посљедње вријеме размишљали смо о организацији манифестације која би била нешто другачија од оних које имамо у нашем граду. Сви су се сложили да смо погодили са Сајмом вина и у наредном периоду покушаћемо да овај догађај претворимо у традиционалну манифестацију. Очигледно да Бијељини треба једна оваква манифестација која окупља истинске зналце о квалитетним винима а у Семберији и Мајевици постоје такви“, рекла је Јасмина Абдулахагић, директорица Туристичке организације Бијељина.

За све учеснике Каравана вина, прије свечаног отварања Сајма, уприличен је пријем код градоначелника Бијељине Љубише Петровића, који је нагласио значај оваквог догађаја за Бијељину и истакао спремност за помоћ у организацији сличних догађаја у будућности.

-Сви излагачи и посјетиоци разишли су се са само једном жељом - да се и наредне године поновно окупе у Бијељини“, стоји у саопштењу Туристичке организације Града Бијељина.