ОКРУГЛИ СТО О РИЗИЧНИМ ГРУПАМА У САОБРАЋАЈУ :: Semberija INFO ::

 

ОКРУГЛИ СТО О РИЗИЧНИМ ГРУПАМА У САОБРАЋАЈУ


У Техничкој школи „Михајло Пупин“ у Бијељини, данас је одржан округли сто под називом „Ризичне групе у саобраћају-модели превенције“.


Циљ организовања овог скупа јесте укључивање свих релевантних друштвених чинилаца и институција, како би се заједничким  приступом радило на подизању свијести свих учесника у саобраћају о одлукама ризичних група и моделима превенције за смањење ризика. Данашњи догађај организован је у оквиру  Пројекат седмице, током које су ученици и њихови професори организовали низ активности у циљу промоције знања и практичних вјештина ,рекао је  директор ове школе Миленко Максимовић.


-Настојимо да ученике анимирамо на све начине, да поред редовне наставе, имамо што више ваннаставних активности.Увидјели смо да ученици имају жељу да на тај начин долазе до нових информација, који је  кроз систем образовања свакако много битан. Сви они су учесници у саобраћају, ускоро ће полагати и возачке испите, тако да је ова тема у превентивном смислу веома значајна за њих”, нагласио је овом приликом Максимовић.


Ученици II 5 разреда, смејер техничар друмског саобраћаја, заједно са професором Марјаном Ђорђић, у оквиру ове седмице, радили су на теми „Ризичне групе у саобраћају-модели превенције“.

-Ова тема је генерално наставна тема којом се ми бавимо у току редовног наставног процеса и за коју ученици показује изузетно интересовање. Направили су  бројне радове на ову тему  које ће данас имати прилику представати, а приликом израде радова, ученици су показали  много креативности “, истакла је Ђорђић.

У раду округлог стола учествовали су  представници релевантних интитуција , основних  школа са подручја Бијељине и Угљевика , као и представници предшколских установа.

Семберија инфо