ГРАДОНАЧЕЛНИК УГОСТИО РАДНИКОВЕ ДЈЕЧАКЕ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДОНАЧЕЛНИК УГОСТИО РАДНИКОВЕ ДЈЕЧАКЕ


У Брчком је прије десетак дана одржан 10. Међународни фудбалски турнир „Буллс Цуп 2022“. Турнир је окупио фудбалски подмладак узраста од 2010. до 2014. годишта а учествовало је преко 1000 фудбалера из шест европских земаља. Најважније од свега, „Буллс Цуп 2022“ је квалификациони турнир за велику смотру младих фудбалера, „Цхампионс Тропхy“ који ће се одржати у Бечу од 17. до 19. јуна.

На турниру у Брчком, у узрасној категорији 2010. годиште фудбалери ФК „Радник“ су освојили друго мјесто и као вицешампиони пласирали се на завршницу у Беч. Тамо ће учествовати екипе попут Ливерпула, Олимпик Марсеја, Борусије Дортмунд, као и Динама из Загреба, Црвене звезде из Београда, Партизана...

Градоначелник Љубиша Петровић данас је уприличио пријем за Радникове пионире  који су својим талентом и трудом изборили прилику да током два дана буду амбасадори Бијељине у Бечу.

-Желио бих захвалити свим друштвено одговорним компанијама и појединцима који су се ставили на располагање овој младој екипи да им ниште не фали током боравка у Бечу. Са наше стране, Градска управа Града Бијељина је на себе преузела обавезу финансирања превоза и спортске опреме за наше мале шампионе“, рекао је градоначелник Петровић и зажелио дјечацима да лијепо представе наш град и да из Беча понесу лијепе успомене.

Према мишљењу Предрага Ристића,  тренера U12 селекције ФК „Радник“ учешће на турниру у Бечу ће за Делића, Бошњаковића, Н. Самарџића, Ф. Самарџића, Петровића, Тешића и остатак екипе значити веома много. Биће то награда за њихов рад и игре у претходном периоду, као и мотивација која ће им у наредном периоду итекако значити.