ГРАДОНАЧЕЛНИК БИЈЕЉИНЕ ПОСЈЕТИО БАЊУ ДВОРОВИ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДОНАЧЕЛНИК БИЈЕЉИНЕ ПОСЈЕТИО БАЊУ ДВОРОВИ


Foto: Semberija info
Градоначелник Љубиша Петровић посјетио је Бању Дворови, пред сутрашњу посебну сједницу Скупштине града, која ће бити посвећена статусу ове установе. Директор Бање Милорад Зекић истакао је да Бања Дворови коректно и добро функционише.

-Градоначелник нас је посјетио како би се упознао са стањем у Бањи, а ми смо му презентовали шта смо преузели и шта смо предузели да послујемо позитивно. Ми у Бањи немамо намјеру да политизујемо причу о овој установи, него да проналазимо најбоља рјешења која ће допринијети развоју Бање“, рекао је Зекић. Градоначелник Љубиша Петровић је рекао да се у неким ранијим годинама пажња Бањи Дворови парцијално посвећивала.

-Градска управа је опредијељења за отворену сарадњу и очекујеми конструктивне разговоре и са премијером Владе РС Радованом Вишковићем, а са циљем да се пронађе рјешење које ће овај бисер унаприједити у пословању. Оно на чему ћемо инсистирати је да се ништа не политизује него да се све нанесе на папир и потпише. Бања Дворови је бисер коме не треба помоћ него отварање капитала како би се унаприједила. У договорима ћемо инсистирати на три ствари, а то је временски период на који се Бањи дозвољава уплив капитала, која је то количина материјалних средстава да бисмо знали како ће бањски комплекс изгледати у будућности, о статусу тренутно запослених и гаранцијама за број минимално запослених у ком временском периоду, а након свих гаранција, услиједиће приједлог градоначелника према Скупштини да се мјештани Дворова на референдуму изјасне по овим питањима“, рекао је Петровић и додао да су три ствари битне, а то су ревизија, расписивање референдума и ревитализација.

(Семберија инфо)