Градоначелник Кадрић угостио награђене ученике Основне музичке школе Брчко :: Semberija INFO ::

 

Градоначелник Кадрић угостио награђене ученике Основне музичке школе Брчко


Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић уприличио је пријем за колектив и ученике Основне музичке школе из Брчког поводом награда које су ученици освојили на међународним такмичењима у школској 2021/2022. години. Пријему су присуствовали главни координатор Владе Жељко Антић, шеф Одјељења за образовање Зоран Булатовић и шефица Пододјељења за предшколско и основно образовање Мара Маткић.

Директор школе Јасмин Хасић се у име колектива захвалио на пријему те је представио остварене међународне успјехе ученика након чега су присутни разговарали о оснивању средње музичке школе у Брчком.

Градоначелник Кадрић казао је да Влада Дистрикта интензивно ради на проналаску рјешења за позиционирање исте те је присутним ученицима пожелио срећу на долазећим такмичењима и да наставе представљати Брчко као град музичких талената.

Уједно, ученици су искористили прилику да пренесу своје утиске са такмичења, казавши да улажу пуно труда и рада у вјежбању, али и да је њихова главна мотивација за успјех управо љубав према свирању и музици.

Ученици Музичке школе освојили су укупно 42 награде на међународним такмичењима, од којих је 28 награда за освојено прво мјесто, 12 награда за друго мјесто и 2 за треће мјесто. До краја школске године, за ученике предстоји учествовање на такмичењу у Абу Дабију (Уједињени Арапски Емирати) те на Фестивалу Rhapsody Сарајево.


​Влада Брчко дистрикта БиХ