РИТЕ УГЉЕВИК НАСТАВЉА ТРАДИЦИЈУ – НОВАКОВИЋ : „ПОДРЖАВАМО УСПЈЕШНЕ И ДОБРЕ ЂАКЕ“ :: Semberija INFO ::

 

РИТЕ УГЉЕВИК НАСТАВЉА ТРАДИЦИЈУ – НОВАКОВИЋ : „ПОДРЖАВАМО УСПЈЕШНЕ И ДОБРЕ ЂАКЕ“


Foto
Поводом Дана ученичког стваралаштва, руководилац РЈ Термоелектрана Жарко Новаковић уручио је лаптоп ђаку генерације Основне школе „Вук Караџић“ из Забрђа Јовани Беновић и мобилни телефон вуковцу Николи Николићу.
 
Ученици су остварили добре резултате на општинским, регионалним и републичким такмичењима, истакла је директорица школе Нада Наћић.


 
„Од 16 ученика деветог разреда, имамо два вуковца. Иако смо мала школа, са укупно 179 ученика, остварили смо запажене резултате на такмичењима. Ученица генерације, Јована Беновић, је друга у Републици Српској из руског језика, док је Јована Васиљевић освојила друго мјесто на републичком такмичењу из рецитовања“, истакла је Наћићева.
Руководилац РЈ Термоелектрана Жарко Новаковић честитао је ученицима на оствареним успјесима.


 
"Велико ми је задовољство што сам данас присуствовао Дану ученичког стваралаштва и испраћању још једне генерације матураната. Једна релативно мала школа успјела је да уз пуно труда и одрицања постигне завидне резултате. Рудник и термоелектрана Угљевик подржава образовање и ученике који постижу запажене резултате и са том праксом ћемо наставити још интензивније, јер улагање у младе и успјешне је једино сигурно улагање у будућност“, рекао је Новаковић након додјеле награда.


 
Из Основне школе "Вук Караџић" Забрђе изразили су захвалност  предузећу РиТЕ Угљевик које континуирано пружа подршку и награђује ученике.
 
„РиТЕ Угљевик сваке године подржава успјехе наших ђака и нашу школу. Уз то, морам да нагласим да смо данас посебно признање додијелили народном посланику Милутину Тасовцу, чијим је несебичним залагањем обезбијеђен новац за реновирање школе. Подсјетићу да смо прије три године реновирали школу из средстава Владе Републике Српске, у чему је велику улогу имао наш посланик Милутин Тасовац“, рекла је Наћићева.