Dodjela diploma u Algorithmcs školi :: Semberija INFO ::

 

Dodjela diploma u Algorithmcs školi


Druga generacija malih programera Međunarodne škole programiranja "Algorithmics Global" danas je u prostorijama ove škole u Bijeljni svečano primila svoje certfikate. 

"Ovo je posebno važan dan za nas jer su certifikate dobili polaznici koji su pohađali naše programe online i danas su po prvi put sa nama u učionici. Iskustvo je zaista prelijepo i izuzetno smo ponosni i zahvalni roditeljima što su se odazvali pozivu i ukazali nam povjerenje. Posebna nam je čast što su svi oni odlučili da nastave da stiču i proširuju svoja znanja u oblasti programiranja na našim ostalim programima, i to je svakako još jedna potvrda kvaliteta našeg rada." Istakao je direktor Jovica Babić.



Svečanosti se, preko video linka pridružila i Yulia Urusova, mentorica škole, koja je čestitala polaznicima ističući da su u Algorithmics školi stekli znanja i vještine kojima se mogu ponositi i ravnopravno sa vršnjacima iz cijelog svijeta graditi svoju svjetliju budućnost. Čestitajući djeci, zahvalila se i roditeljima koji su bili odgovorni i hrabro preuzeli budućnost svoje djece u svoje ruke usmjeravajući ih ka znanjima i vještinama za 21. Vijek. "Posebno nam je drago što ste na tom putu izabrali Algorithmics školu da bude partner u odrastanju i obrazovanju Vaše djece" istakla je Urusova.

Nakon uvodnih obraćanja, certifikate i poklone su dobili mali Scratch programeri koji su završili Vizuelno programiranje. Ovim programom stekli su osnovna znanja u oblasti programiranja zasnovano na blokovskom programiranju, razvijanju logičkog i aritmetičkog razmišljanja, te unaprijedili svoja matematička znanja. Radili su po jedinstvenoj metodologiji škole koju je razvio tim međunarodnih stručnjaka na čelu kog je bio Dereck Breen, tvorac programskog jezika Scratch. Takođe, certifikate su dobili i drugari koji su završili prvu godinu Python Start programa i postali Algorithmics Programeri sa osnovnim znanjem Python programskog jezika koji je danas jedan od najpopularnijih jezika u svijetu profesionalnih progrmera. Oni će svoje znanje nadograditi nastavkom u drugom ciklusu programa.

Metodologija po kojoj uče omogućila im je da pored programerskih, steknu i druga korisna znanja, neophodna za 21. vijek: rad u timu, logičko i aritmetičko razmišljanje, analitičko donošenje odluka, prezentacijske vještine... Sve ovo utiče na jačanje samopouzdanja, kreativnosti, radoznalosti, što su preduslovi za ostvarivanje boljih rezultata i u školi i u svim drugim oblastima života. 

Međunarodna škola "Algorithmics" nastavlja sa radom. Već iduće sedmice kreću nove grupe. U ponudi je devet različitih programa u zavisnosti od uzrasta i interesovanja djeteta. Nastava se organizuje i u učionici i online u malim interaktivnim grupama na jedinstvenoj platformi koja prati napredak svakog djeteta i prilagođava se različitim stilovima i brzini učenja. Više informacija o školi i raspoloživim programima možete dobiti na 065 213 214 (poziv, viber ili WhatsApp), na Facebook ili Instagram stranici: AlgorithmicsBijeljina, ili lično ulica Srpske Dobrovoljačke garde 16 u Bijeljini. Čekamo vas da zajedno gradimo sigurniju budućnost naše djece!!!!