Потписан Споразум о сарадњи између Агенција за државну службу и брчанског Пододјељења за људске ресурсе :: Semberija INFO ::

 

Потписан Споразум о сарадњи између Агенција за државну службу и брчанског Пододјељења за људске ресурсе


Састанак који је одржан 31. маја и 1. јуна ове године испунио је два главна циља и то званично покретање Форума директора и успостављање платформе за дискусију међу учесницима о низу питања која се тичу функције управљања људским ресурсима.

Разговарано је о презентацији приоритета у раду, будућим заједничким активностима, приоритетима за модернизацију јединица за људске ресурсе, идентификацији потенцијалних заједничких пројектних иницијатива те одрживости форума укључујући и могућност самофинансирања.

У организацији Међународне школе за јавну управу (ReSPA) у Мостару је организован први састанак Форума директора агенција за државну службу/управу у Босни и Херцеговини, који укључује и представника Брчко дистрикта БиХ кроз функцију шефа Пододјељења за људске ресурсе.

На састанку је потписан Споразум о сарадњи и договорена динамика будућих активности усмјерених на јачање капацитета државних службеника како у агенцијама за државну службу/управу и Пододјељењу за људске ресурсе, тако и у другим, појединачним институцијама и органима; те заштити и афирмацији позиције и статуса потписника Споразума, као и унапређење материјално-техничких услова у којима исте раде.  

Састанку су присуствовали директори агенција за државну службу/управу у Босни и Херцеговини, те Аријана Ћулибрк, шефица Пододјелјења за људске ресурсе у Влади Брчко дистрикта БиХ, са сарадницима. 

Састанку су такође присуствовале и представнице Регионалне школе за јавну управу (ReSPA).


Влада Брчко дистрикта БиХ