КУД “ПЛЕТЕНИЦА”: ПОЧЕЛО ДРУГО ВЕЧЕ ФЕСТИВАЛА ДЈЕЧИЈЕГ И ОМЛАДИНСКОГ ФОЛКЛОРА :: Semberija INFO ::

 

КУД “ПЛЕТЕНИЦА”: ПОЧЕЛО ДРУГО ВЕЧЕ ФЕСТИВАЛА ДЈЕЧИЈЕГ И ОМЛАДИНСКОГ ФОЛКЛОРА


Друго вече фестивал дјечијег и омладинског фолклоре које организује Културно умјетничко друштво “Плетеница”, почело је  у 18 часова  дефилеом омладинаца, а учествује  око 400 учесника са простора бивше Југославије.



Омладинци  су  у народним ношњама  продwфиловали  Улицама Меше Селимовића, Вука Караџића до Трга краља Петра Првог Карађорђевића, а дефиле су пратили бројни грађани Бијељине. Организатор фестивал Александра Лукић  која је и предсједник  КУД “Плетеница” подсјећа да је прве вечери фестивала било представљено око 600 учесника дјеце  узраста  од четири до 15 година, која су се представила пјесмом и игром у Центру за културу “Семберија”.



- Деуго фестивалско вече резервисано је за  извођачке  ансамбле, учесника  старијих  од 16 година, а планирана је и  ревија оригиналне народне ношење. Фестивал има велики значај за наш град, јер  на ивај начин учвршћујемо досадашња И стварамо нова пријатељства”, каже Лукићева уз захвалност Градској управи за подршку, као  и  свима који су се потрудили да се фестивал организује.