“УГЉЕВИЧАНИ ПОЗНАТИ ПО ХУМАНОСТИ”, ХУМАНИТАРНИ БАЗАР ЗА ТЕОДОРУ :: Semberija INFO ::

 

“УГЉЕВИЧАНИ ПОЗНАТИ ПО ХУМАНОСТИ”, ХУМАНИТАРНИ БАЗАР ЗА ТЕОДОРУ


Foto
У Угљевику се данас одржава хуманитарни базар под називом “Теодорин корак” за помоћ Теодори Милојковић из Угљевика која болује од церебралне парализе.
 
Организатор хуманитарног базара је нефоралмална група грађана а испред организатора Јелица Манојловић је истакла да су данас уједињени сви Угљевичани који су познати по хуманости.
 
-Имамо огромну подршку свих из нашег Угљевика али и околних мјеста. Удружење жена које су при цркви су донирале ручне радове, има и разних играчака али и ваучера које су донирали приватне радње и суграђани. Ту је и сладолед и сокови за наше најмлађе-рекла је Манојловићева.
 
Она је посебно похвалила гест родитеља Луке Стевановића из Угљевика који болује од леукемије за кога је у децембру мјесецу организован Хуманитарни базар.


 
-Родитељи Луке Стевановића уплатили су 5.000 КМ нашој Теодори за даље лијечење од средстава која су прикупљена за његово лијечење-нагласила је Манојловићева.
 
Хуманитарни базар, заједно са бројним Угљевичанима,  подржао је и  начелник ове општине Василије Перић са сарадницима и изразио задовољство јер грађани Угљевика показају своје најљепше лице а то је хуманост.
 
Перић је најавио да ће ову хуманитарну активност подржати и општина Угљевик.
 
-У овом периоду, тешким временима, важно је помоћи свима онима којима је помоћ потребна а посебно најмлађима-рекао је Перић и захвалио свима који су организовали и подржали ову хуманитарну активност.
 
Теодора има десет година и болује од церебралне парализе због чега не може самостално да хода. Потребно је да се лијечи у Поликлиници ОРТО-МД у Новом Саду ХАЛ системом. Терапије почињу 06.06.2022. године у трајању од шест мјесеци, а дан терапије кошта 120 евра.
 
Теодора похађа редовно школу, трећи је резред Основне школе “Алекса Шантић” и  одлична је ученица.