УДРУЖЕЊЕ ВЕТЕРАНА ГАРДА „ПАНТЕРИ“ :: Semberija INFO ::

 

УДРУЖЕЊЕ ВЕТЕРАНА ГАРДА „ПАНТЕРИ“


НЕЗАДОВОЉНИ ПОСТУПЦИМА ГРАДОНАЧЕЛНИКА У ВЕЗИ ЗАПОШЉАВАЊА У ГРАДСКОЈ УПРАВИ
Удружење ветерана Гарде „Пантери“ незадовољни су односом градоначелника Бијељине Љубише Петровића према овом Удружењу, које носи назив по оснивачу Љубиши Савићу Маузеру, али и због игнорисања њихових захтјева да се у Градску управу запошљавају дјеца погинулих бораца и да дође до промјене назива улица.
Петар Цвијетиновић, предсједник Удружења, најавио је на прес-конференцији испред Градске управе да ће представници Удружења организовати протесте уколико их на састанак, у наредних седам дана, не позове градоначелник Љубиша Петровић, који их, како кажу, упорно игнорише.
„Градоначелник није нашао за сходно да дође ни на наш велики јубилеј 30 година од оснивања Гарде, јер је био наводно на путу. Зато се сутра, други дан Рамазана, појавио на ифтару у Јањи, у СДА“, рекао је Цвијетиновић.  
Он је рекао да је ван сваке памети да у Градској управи и одређена градска предузећа запослење не могу добити дјеца погинулих бораца, док је до сада, у периоду мандата градоначелника Петровића, у Градску управу запослено 102 људи.
„Током кампање, Петровић је обећавао транспарентност при запошљавању. У овом смислу нисмо имали подршку ни покојног  градоначелника Миће Мићића. Од доласка Љубише Петровића, у Градску управу се запошљава, а у вези тога никада се пита ни Гарда,  ни Борачка организација нити било које удружење“, каже Цвијетиновић.
Према његовим ријечима, у републичка предузећа на подручју Бијељине запослено је 28 дјеце из реда породица погинулих, а у Градску само један приправник којег су предложили из Гарде „Пантери“.
„На приједлог СДА у Градску управу запослено је деветоро људи, а међу њима је предсједник младих СДА. Према нашим информацијама, јуче су продужени уговори запосленим у Градској управи у периоду од доласка Љубише Петровића“, рекао је Цвијетиновић.
Представници Удружења ветерана Гарде „Пантери“ похвалили су рад Одјељења за борачко-инвалидску заштиту у Градској управи Бијељине, уз напомену да ће тражити да се ребалансом обезбиједе већа средства за рад Одјељења и помоћ борачким категоријама.
Они наводе да су средства за једнократне помоћи борцима недовољна, а нарочито од како је дошло до наглог повећања свих цијена, а нарочито основних животних намирница.
Из Удружења ветерана су напоменули да Бијељина не смије да заборави Љубишу Савића Маузера, оснивача и комаданта Гарде „Пантери“, чији су припадници бранили Бијељину и Семберију.
„Љубиша Савић је био шеф Кризног штаба града за ослобођење Бијељине, водио је кључне војне операције на територији источно-босанског корпуса па и шире“, рекао је Петар Цвијетиновић, истичући да се ове године навршавају 22 године од убиства Љубише Савића.  
Удружење ветерана Гарда „Пантери“ поздравили су избор Радана Остојића за предсједника Борачке организације РС, али све док буде радио, како кажу, у интересу бораца, а у супротном ће добити и имати критике.
Из овог Удружења најавили су да ће тражити да у бијељинској болници и Дому здравља приоритет имају породице погинулих и ратни војни инвалиди.
З.Кусмук - Семберија инфо