Међународни сајам туризма и гастрокултуре „Бијељина-турист 2022“ окупиће већи број излагача из РС и земаља окружења :: Semberija INFO ::

 

Међународни сајам туризма и гастрокултуре „Бијељина-турист 2022“ окупиће већи број излагача из РС и земаља окружења


У Бијељини ће се 27. и 28. маја одржати Сајам туризма и гастрокултуре „Бијељина-турист 2022“, на којем се очекује учешће 80-так излагача из Србије, Црне Горе, Хрватске, Републике Српске и Босне и Херцеговине.

Сајам организује Туристичка организација Града Бијељине, а уз подршку Градске управе Бијељина.

„Организујемо Сајам туризма и гастрокултуре, на којем ће се представити око 80 излагача из Србије, Црне Горе, Хрватске, БиХ и Републике Српске, који ће презентовати туристичку, етно, гастро и осталу понуду“, кажу за "Семберија инфо" у Туристичкој организацији Бијељине.



Сајам се одржава 27. и 28. маја у Хотелу „Дрина“,  а церемонија свечаног отварања  одржаће се у петак, 27. маја, са почетком у 12.00 часова.

Учесницима и гостима, како је планирано, обратиће се директорица Туристичке организације Јасмина Абдулахагић, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић,  предсједник Скупштине Бијељине Александар Ђурђевић и директор Туристичке организације РС Миодраг Лончаревић, који ће и отворити Сајам туризма.

Циљ ове сајамске манифестације је промоција туристичке понуде на подручју Бијељине. Специфичност овог сајма огледа се и у томе што је у питању сајам са ширим спектром садржаја и излагача.

Учешћем излагача из Србије, Црне Горе, БиХ и Републике Српске бијељински сајам је добио међународни значај, а на њему ће се промовисати све оно што је везано за туристичку привреду, али и промоцију регионалних манифестација, као и националних кухиња.

Позивно писмо и пријавни лист упућен је свим туристичким организацијама, туристичким агенцијама, угоститељским објектима и привредним субјектима на подручју Бијељине, значајним туристичким субјектима земаља из окружења, као и ранијим учесницима сајма туризма.

У Туристичкој организацији Града Бијељине наводе да ће излагачки простор и штандови свим учесницима Међународног сајма туризма и гастрокултуре „Бијељина-турист 2022“ бити бесплатни.              

Улаз за све посјетиоце ове сајамске манифестације биће бесплатан.


Семберија инфо - З. Кусмук