ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ЋИРИЛИЦОМ ПИШЕМ“ :: Semberija INFO ::

 

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „ЋИРИЛИЦОМ ПИШЕМ“


Foto: Semberija info
Поводом Дана словенске писмености и културе, Народна библиотека „Филип Вишњић“,организовала је вечерас промоцију књиге „Ћирилицом пишем“.

Аутор књиге Жељка Млађеновић, истакла је да је у оквиру књиге жељела спојити традиционално вријеме са модерним и то када ћирилица пролази кроз тежак период, а највише због утицаја друштвених мрежа, које примат дају латиници.



-Пишем радове у области књижевности и језика и покушала сам да представим историјски пресјек догађаја , везаних за ћирилицу. Показала сам и како ми данас, свјесно и несвјесно, уништавамо ћирилицу јер је запостављамо због утицаја страних језика и друштвених мрежа”, изјавила је Млађеновић.

Она је рекла да ова књига садржи и истраживање које је спровела о положају ћирилице у друштву, институцијама ,медијима и школству, а које је показало да је ово писмо у тешком положају.



Рецезент књиге, Јелина Ђурковић овом приликом је  нагласила да Млађеновићева припада млађој генерацији која је врло свјесна, савјесна и одговорна у настојањима очувања нити српске културе, на чијем челу су језик и писмо.



(Семберија инфо)