УГЉЕВИК: ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ "ФИЛИП ВИШЊИЋ" ПРОСЛАВИО КРСНУ СЛАВУ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРУ "ФИЛИП ВИШЊИЋ" ПРОСЛАВИО КРСНУ СЛАВУ


Foto
Центар за културу "Филип Вишњић", који је носилац свих културних активности на подручју Угљевика, прославио је данас крсну славу Свете Ћирила и Методија.
 
Директор ове културне установе Нада Николић честитала је свим запосленима славу, те истакла да су Свети Ћирило и Методије заслужни за почетак словенске духовности и културе.
 
Она је навела да су у Центар за културу организовали више од 600 културних догађаја, као и бројне бесплатне радионице за дјецу.
 
"Окушали смо се у издавачкој дјелатности, а у свом раду заступали све сегменте културног живота, од позоришне дјелатности и галеријске. Књижевна дјелатност се огледала у промоцији књига. Организовали смо и концерте свих жанрова музике", напоменула је Николићева.
 
Она је навела да се том центру организују и свечане академије поводом важних историјских догађаја са подручја општине.
 
"И ове године организоваћемо Културно љето, које симболично називамо `Четвртком у осам`", најавила је Николићева.
 
Кум славе начелник општине Угљевик Василије Перић истакао је да је Центар за културу носилац свих културних активности на подручју ове подмајевичке општине.
 
"Важно је развијати културу, његовати обичаје и традицију, али и посвећеност вјери православној", рекао је Перић.
 
Од самог оснивања Центра за културу, 2008. године, Перић је подсјетио, да је публика имала прилику да ужива у различитим културним садржајима, те да ће настојати да и у будућем периоду, осим материјалне подршке, пруже и сваку другу врсту поомоћи.