ОБИЉЕЖЕНА СЛАВА МУЗЕЈА СЕМБЕРИЈЕ И ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „МАЈСКА СМОТРА ЛИКОВНОГ СТВАРАЛАШТВА УЧЕНИКА 29“ :: Semberija INFO ::

 

ОБИЉЕЖЕНА СЛАВА МУЗЕЈА СЕМБЕРИЈЕ И ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „МАЈСКА СМОТРА ЛИКОВНОГ СТВАРАЛАШТВА УЧЕНИКА 29“


Foto: Semberija info
Запослени у Музеју Семберије, данас су обиљежили крсну славу Свети Ћирило и Методије са пријатељима и сарадницима ове установе.

Момчило Копривица, директор Музеја Семберије рекао је да су  посљедње двије године, славу обиљежавали скромно у цркви, али да данас обиљежавају у просторијама Музеја Семберија, са пријатељима и сарадницима.

- Свети Ћирило и Методије, није само слава наше установе, то је слава писмености, могу казати да је  слава културе у потпуности. Они су светци који су донијели писменост за Словене“, казао је Копривица.



Младен Арсеновић, шеф кабинета градоначелника Бијељине, рекао да ће Градска Управа подржавати рад  Музеј Семберије и даље,  јер је Музеј један од најважнијих знакова идентитета града Бијељина.

Такође, поред обиљежавања славе, данас је отворена изложба под називом „Мајска смотра ликовног стваралаштва ученика 29“ и за све посјетиоце биће отворена до 24. јуна.



  На изложби су изложена укупно 183 рада из 19 Основних школа са територије градова Бијељина и Зворник, те општина Пелагићево и Доњи Жабар.

Стручни жири,  којег су чини мр Зоран Јездимировић - академски вајар, Милијанко Михољчић -  академски графичар и Зоран Мидановић - кустос историчар у Музеју Семберије, од 183 рада изабрали су шест најбољих.


 
Зоран Мидановић, кустос историчар у Музеју Семберије и члан стручног жирија рекао је да није било тешко одабрати најбоље радове, јер  је квалитет радова на веома високом нивоу.
 
Најбољи у категорији вртићи и нижи разреди основних школа били су Николина Микановић из ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ Бијељина, која је освојила прву награда, другу награду је освојила Младена Бабић из ПУ Дјечији вртић „Драган и Зоран“ Бијељина, те трећу Тара Остојић из ПУ Клуб за дјецу „Петар Пан“ Бијељина.


 
У категорији виши разреди основних и средње школе, Марија Вуковић, ученица 8/1 разреда, ОШ „Никола Тесла“ Пилица освојила је прву награду, друго мјесто припало је Дарку Лазаревићу ученику 9/1 ОШ „Свети Сава“ Бијељина, те треће мјесто је заузела Ања Васић ученица 9/1 ОШ „Петар Петровић Његош“ Велика Обарска.


 
(Семберија инфо)