ЈУ БАЊА ДВОРОВИ: ОТВОРЕНА ПРВА МЕЂУНАРОДНА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА :: Semberija INFO ::

 

ЈУ БАЊА ДВОРОВИ: ОТВОРЕНА ПРВА МЕЂУНАРОДНА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА


Foto: Semberija info
Предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић, свечано је отворио Међународну ликовну колонију коју први пут организује ЈУ “Бања Дворови”, а на којој учествује 25 ликовних умјетника и иконописаца из Републике Српске, Србије и Русије.



-Почаствован сам што отварам овај културни догађај у нашем граду, а посебне честитке упућујем руководству Бање Дворови на челу са директором Милорадом Зекићем, што не само да на овај начин промовишу наш бисер, Бању Дворови и здравствени туризам, него и наш град. Као предсједник Скупштине и представник Града Бијељина, надам се да је ово прва у низу ликовних колонија која ће се одржати у Бањи Дворови и да ће нам се умјетници увијек радо враћати, а моја и дужност свих нас који обављамо дужности у Скупштини и Градској управи је да подржавамо све оно што доприноси промоцији нашег града”, рекао је Ђурђевић и додао да га радује и чињеница да Бања Дворови има одличну сарадњу и са Туристичком организацијом града. Директор Бање Дворови Милорад Зекић изразио је захвалност свим учесницима колоније и најавио да ће већ наредне године, задња седмица маја, бити планирана за организовање овог културног догађаја.



-Наша добра сарадња с Туристичком организацијом и досадашње гостопримство учесницима колоније из претходних година, изродила је бројна пријатељства, а резултат је управо прва колонија у нашојорганизацији. Наредне године имаћемо умјетнике и из Хрватске, Словеније, Мекедоније и Црне Горе, а ово је један од начина да представимо бањски туризам и све оно што наш град има да пружи.Наши драги пријатељи, учесници колоније, наши су амбасадори, а ми ћемо се потрудити да, као и до сада, будемо добри домаћини”, рекао је Зекић. Божидар Витас чуветографије, изразио је задовољство што се овај културни догађај организује у Бањи Дворови.



-Овај сабор врхунских умјетника изродиће бројна дјела која ће красити зидове установа и институција, не само у Бијељини, него и других градова у регион које ће им поклонити током посјета. Грађани ће моћи већ у петак да виде изложбу радова у Центру за културу, а искрено вјерујем да ће задовољство бити обострано”, рекао је Витас. Да је сарадња Туристичке организације и Бање Дворови одлична, потврдила је и директорица Јасмина Абдулахагић која је поздравила учеснике колоније и зажељела им наредних неколико дана остану у лијепом сјећању. Портпарол Туристичке организације Драган Тешић  изразио је увјерење да ће поред ликовне колоније коју већ неколико година организује Туристичка организација и ликовна колонија коју организује Бања Дворови бити традиција на овом подручју, што ће свакако допринијети још бољем представљању града Бијељине и Семберије. Отварању прве Међународне ликовне колоније у организацији Бање Дворови, поред ликовних умјетника и иконописаца, присуствовали су и свештеници СПЦ који су благословили културни догађај, затим представници јавног и привредног живота града, Болнице “Свети врачеви”, као и други пријатељи ове Јавне установе.

(Семберија инфо)