“БИЈЕЉИНА ГАС” УПОЗОРИЛА ГРАДСКУ УПРАВУ :: Semberija INFO ::

 

“БИЈЕЉИНА ГАС” УПОЗОРИЛА ГРАДСКУ УПРАВУ


Foto
Изражавамо забринутост поступцима градоначелника који је пропустио да у приједлогу буџета или каснијим приједлогом одлуке о исплати новчаних средстава предвиди и уплати средства од 628.712,14  КМ, која су још 2021. године требала бити пребачена  Бијељина гасу ДОО као рефундација за легализацију дистрибутивног гасног система у Бијељини.


 

Разлози за овакво понашање градоначелника су нејаснији, тим прије, што се у најави тужбе наводи да се градоначелник Љубиша Петровић већ ,,писмено и усмено“ изјаснио да ,,дуг није споран“ ,,о чему постоји ваљана документација“ и изражава сумња да се ради о свјесној и намјерној ,,злоупотреби управног поступка“. ,,Градоначелник , као лице које управља сувласником предузећа (општина Бијељина 20%), до данас није пружио сувисло оправдање за кашњење у преносу ових средстава иако је исто обећао у више наврата, усмено и писмено, располаже средствима на рачуну“ каже се у појашњењу најаве тужбе.
 
О постојању дуга Скупштина града до недавно није имала сазнања, све док од стране адвоката Бијељина гаса нисмо обавијештени да дуг постоји. Адвокат Бијељина гаса је 20. маја ове године најавио да ће, уколико средства не буду уплаћена до 1. јуна. покренути тужбу и тражити наплату затезних камата, што ће градском буџету произвести додатну штету.


 

Скупштина Града је након сазнања за постојање дуга, на више засиједања, безуспјешно, упозоравала градоначелника да Град може доћи у овакву ситуацију и самоиницијативно 14. априла усвојила приједлог иницијативе одборника Мирослава Миловановића: „Да се у ребалансу буџета за 2022. годину уврсти износ од 628.712,14 КМ предузећу Бијељина Гас д.о.о. Бијељина колико износи рефундација средстава плаћања накнада, такси и слично. Плаћање је у складу са уговором о оснивању.“ Такође, Предсједник Скупштине града се обратио дописом ка Бијељина гасу, уз молбу за разумијевање и одгоду тужбе до усвајања приједлога ребаланса буџета за 2022. годину, када ће одборници у Скупштини града, амандманским дјеловањем у оквиру својих надлежности обезбиједити поменута средства.
 
Нажалост, ни то није уродило плодом, те је због наведених разлога град Бијељина у овом тренутку суочен са озбиљном тужбом и нарушавањем односа са Србија Гасом као већинским власником предузећа БН Гас.