ЦЕНТАР ГРАДА У ЗНАКУ МАТУРАНАТА ПОЉОПРИВРЕДНЕ И МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ :: Semberija INFO ::

 

ЦЕНТАР ГРАДА У ЗНАКУ МАТУРАНАТА ПОЉОПРИВРЕДНЕ И МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ


Матуранти Пољопривредне и медицинске школе у Бијељини вечерас су уљепшали центар града. Плато испред Градске управе био је мјесто окупљања дојучерашњих средњошколаца, њихових родитеља, родбине и пријатеља. Одатле су матуранти у 19:30 у свечаном дефилу прошетали до хотела „Дрина", гдје ће уз музику и  дружење прославити завршетак свог средњошколског образовања.



- Двије године смо били под утицајем короне, отежаним условима рада, али ипак је ово добра генерација. Према нашим процјенама и разговору са ученицима, велики број њих ће уписати факултете и то у Београду, Новом Саду, посебно што се тиче ветерине, медицинске струке и пољопривреде. Ове године, укупно је 265 матураната Пољопривредне и медицинске школе у Бијељини“, рекао је Зоран Деспотовић, директор Пољопривредне и медицинске школе.



Кратке осврте на минули средњошколски стаж и планове за будућност за „Семберија ИНФО“ дали су двоје матураната Пољопривредне школе, смјера Прехрамбени техничар.

- Задовољна сам са претходне четири године. Било је ту и тешких тренутака али сам то све пребродила уз подршку професора, родитеља и пријатеља из школе. Што се тиче будућности, још нисам одлучила да ли ћу студирати или наћи посао“, рекла је Весна Љубојевић од данас и званично са звањем прехрамбеног техничара. За разлику од Весне, њен школски друг Младен Томић већ је означио Факултет политичких наука у Београду као сљедећу дестинацију свог образовног профилисања.

- Прелијепе успомене ме вежу за средњу школу. Вечерас ћемо да се веселимо а од сутра се окрећемо новим, озбиљним животним изазовима“, рекао је Младен.


​Семберија инфо - Текст и фото: И. Гутић