ПРИРЕДБА БУДУЋИХ ЂАКА ПРВАКА :: Semberija INFO ::

 

ПРИРЕДБА БУДУЋИХ ЂАКА ПРВАКА


Центар за културу „Семберија“ вечерас је био градско средиште пјесме, игре, смијеха и аплауза. Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ из Бијељине и ове је године, у сарадњи са Министарством просвјете и културе Републике Српске и Градске управе Града Бијељина, организовао програм припреме дјеце у години пред полазак у школу. Овај програм  односи се на дјецу која  до сада  нису  била  обухваћена неким обликом предшколског  васпитања и образовања, а  стичу услове за полазак у први разред основне школе  у септембру ове године.



У периоду од првог марта до 31. маја ове године васпитачи Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ припремају 210 будућих првачића. Путем мјера прописаног плана и програма утицали су на њихову социјализацију и привикавање на рад у групи. На вечерашњој представи будући ђаци прваци су се својим родитељима представили путем рецитација, плеса, пјевања и на још много других начина које су научили у „Чика Јови“.



-Трудимо се да, кроз реализацију овог програма дјеца стекну потребна искуства, навике, знања и све оно што је потребно како би им први дани у основној школи протекли што лакше. Вечерас ће родитељи видјети како су и у којој мјери наши васпитачи утицали на њихове малишане с тим да ће то бити само дио онога што су дјеца научила у нашем вртићу“, рекао је Славиша Вујановић, директор ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“.
 
Семберија инфо