ГРАДОНАЧЕЛНИК КАДРИЋ НАЈАВИО ПОЧЕТАК 18. МЕЂУНАРОДНОГ ТЕНИСКОГ ТУРНИРА „БРЧКО ОПЕН 2022“ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДОНАЧЕЛНИК КАДРИЋ НАЈАВИО ПОЧЕТАК 18. МЕЂУНАРОДНОГ ТЕНИСКОГ ТУРНИРА „БРЧКО ОПЕН 2022“


Foto
У просторијама Градске вијећнице данас је одржана конференција за новинаре поводом одржавања 18. међународног тениског турнира „БРЧКО ОПЕН 2022“, а почетак турнира најавио је градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Есед Кадрић.

Главни покровитељ  овогодишњег турнира је Влада Брчко дистрикта БиХ, а како је приопштено од стране организатора, у квалификацијама за наступ на главном турниру учествоваће 32 тенисера, од којих ће њих 8 стећи право да играју главни турнир.

Међународни тениски турнир из серије ФЈУЧЕРС „БРЧКО ОПЕН 2022“ одржаваће се на теренима тениског клуба „Прохема“ од 21. до 28. маја.

Градоначелник Кадрић је у свом обраћању медијима казао да Влада Брчко дистрикта БиХ наставља подржавати све вриједне и важне спортске догађаје и манифестације, те да је ово једна од најсвјетлијих која заслужује посебну пажњу и подршку.
 

„Задовољство ми је да у име Владе Брчко дистрикта БиХ могу најавити да смо по осамнаести пут покровитељи међународног тениског турнира „БРЧКО ОПЕН 2022“, најстаријег турнира из ове категорије у БиХ. Радује нас чињеница да се ради о значајном међународном догађају у којем ће учешће узети представници из 31 државе тако да ће Брчко дистрикт БиХ бити у прилици да угости све младе спортисте и да буде средина у којој ће боравити много људи из региона, Европе и свијета што је најбољи показатељ Брчког као града спорта и града тениса. Влада Дистрикта ће са своје стране учинити све да и ове године ова спортска манифестација буде добро организована и да потврди још једном оправданост трајања ових 18 година, с очекивањима да настави трајати и у деценијама које долазе“, казао је градоначелник Кадрић.

Томислав Ђокић, директор тениског клуба „Прохема“ и водитељ турнира, изразио је захвалност на подршци која није изостала све ове године те истакао да је управо клуб „Прохема“ са највећим искуством у организацији оваквих и сличних турнира.

Важно је истакнути да ће ове године учешће на турниру узети и двојица младих Брчака, Џенан Баковић и Андреј Ђокић. Осим њих још пет младих тенисера из БиХ играће своје мечеве на теренима ТК „Прохема“.
Наградни фонд турнира износи 15.000 долара, а побједник, осим новчане награде, освојиће 18 АТП бодова.