УГЉЕВИК: ПОТПИСАНО ПЕТ ПРОЈЕКАТА ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ У ВРИЈЕДНОСТИ 14.500 КМ :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ПОТПИСАНО ПЕТ ПРОЈЕКАТА ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ У ВРИЈЕДНОСТИ 14.500 КМ


Foto
У Угљевику су данас потписани уговори за реализацију пет пројеката Омладинске банке и један микро-бизнис, укупне вриједности 14.500 КМ.
 
Општина Угљевик учествује са 4.500 КМ, Фондација "Мозаик" из Сарајева са 3.000 КМ, а Омладинска банка Угљевик 7.000 КМ.
 
Пројекти који су данас потписани су - пољопривредне услуге Глиње, "Е-вилиџ" /Е-виллаге/ библиотека, уређење унутрашњости Средњошколског центра, уређење и опремање изворишта питке воде у мјесној заједници Тутњевац, опремање дјечијег игралишта у Угљевику и расадник "Руже" Мајевице, који је микро-бизнис.
 
Директор програма Омладинске банке из Фондације "Мозаик" Жељко Пауковић рекао је да ће у реализацији ових пројеката учествовати 16 младих људи.
 
"Поносни смо што је ове године Омладинска банка Угљевик подржала и микро-бизнис којим ће бити креирано једно стално радно мјесто", нагласио је Пауковић.
 
Он је истакао да већ шест година Фондација "Мозаик" и општина Угљевик успјешно сарађују у подршци програма Омладинске банке, гдје је реализовано 30 пројеката и два микро-бизниса.
 
Замјеник начелника Угљевика Вања Зекић изразила је задовољство због подршке пројектима за младе из локалног буџета.
 
"Резултати су видљиви, а то нам је подстрек да наставимо успјешну сарадњу за добробит свих, а посебно младих људи који активно учествују на развоју кандидованих пројеката у нашој локалној заједници", рекла је Зекићева.