У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ ПРОМОВИСАНЕ ТРИ КЊИГЕ :: Semberija INFO ::

 

У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ ПРОМОВИСАНЕ ТРИ КЊИГЕ


Foto: Semberija info
ЈУ Народна библиотека „Филип Вишњић“ у Бијељини вечерас је била домаћин промоцији дјела издавачке куће Цлио из Београда. Непосредан повод била је промоција књиге „Умешност комуницирања“ др. Данијеле Петровић са београдског Филозофског факултета.

-Једна од наших едиција носи назив Имаго. Ради се о дјелима из психологије а популарност ове едиције темељи се на нашој великој забринутости за квалитетне међуљудске односе. Ми данас имамо обиље комуникације али и обиље испразности у тој комуникацији. Вечерас ћемо бијељинској публици представити ове књиге а затим разговарати о савременим изазовима и проблемима наше комуникације“, рекао је Зоран Хамовић, директор и главни уредник издавачке куће ЦЛИО.



Промоцији су присуствовале професорице Филозофског факултета Универзитета у Београду, др. Данијела Петровић и др. Тамара Џамоња Игњатовић. Поред књиге „Умешност комуницирања“ оне су говориле и о двије књиге Шери Теркл, „Сами заједно“ и „Обновимо разговор“. Шери Теркл је клинички психолог  те оснивач и директор Института за проучавање односа технологије и идентитета на МИТ-у (Массацхусеттс Институте оф Тецхнологy, УСА). Више од три деценије изучава промјенљиве везе људи и дигиталне културе, приказујући како мобилне технологије, социјалне мреже и хуманоидна роботика мјењају човјеков рад, породицу и идентитет.

Заинтересовани читатељи ће ове књиге у наредном периоду моћи пронаћи на полицама Народне библиотеке „Филип Вишњић“ у Бијељини.

(Семберија инфо)