У ОКВИРУ РЕГИОНАЛНОГ СТАМБЕНОГ ПРОГРАМА :: Semberija INFO ::

 

У ОКВИРУ РЕГИОНАЛНОГ СТАМБЕНОГ ПРОГРАМА


Изграђена нова кућа за Душана Тоља

У оквиру регионалног програма стамбеног збрињавања избјеглих и расељених особа, данас су предати кључеви новоизграђене куће породици Душана Тоља у бијељинском насељу Патковача.

Давор Чордаш, директор Секретаријата за избјеглице и миграције у Влади Републике Српске том приликом је истакао да Влада Републике Српске значајно учествује у реализацији регионалног стамбеног програма.

“ Завршавамо изградњу осам стамбених јединица у вриједности од 320.000 КМ. Раније смо изградили седам кућа у оквиру регионалног стамбеног програма  и тридесет станова из другог програма. Завршили смо изградњу стамбене зграде са 17 станова, а започели смо и изградњу зграде са 12 станова. Укупно смо изградили 74 стамбене јединице. Остаје нам да изградимо још дванаест стамбених јединица и вјерујем да ћемо то завршити до краја ове или почетком наредне године. Од градоначелника Петровића смо чули да је Градска управа спремна за наставак сарадње са Владом Републике Српске, тако да и даље остајемо отворени за овај вид сарадње. Што се тиче Бијељине, од почетка је постојала изузетно добра сарадња. Бијељина је град који је примио велики број избјеглица, што многи заборављају. Иако је прошло више од 25 година, у ситуацији смо да одређени број породица  данас може поново имати свој кров над главом”, истакао је Давор Чордаш.


Градоначелник Љубиша Петровић изјавио је да ће успјешна сарадња са Секретаријатом за избјегла и расељена лица бити настављена и у наредном периоду.

 “Град Бијељина је обезбиједио све неопходне дозволе и сагласности за изградњу инфраструктуре и прикључака. Материјално и финансијски смо помогли реализацију овог пројекта. Републички секретаријат је за осам стамбених јединица издвојио више од 300.000 КМ и због тога им захваљујемо. Добити кров над главом значи имати сигурнију и извјеснију будућност. У наредном периоду ћемо настојати да збринемо што већи број породица. Град Бијељина је отвореног срца дочекао велики број избјеглих и расељених”, подсјетио је градоначелник Петровић.
Душан Тољ, предратни становник Раковице код Сарајева, каже да је напокон са супругом и двоје дјеце дочекао кров над главом.

“Кров над главом  значи нам пуно, готово све. То је гаранција за мирнији живот, а и човјек се психички боље осјећа. Пуно тога смо претурили преко главе. Захваљујемо Градској управи и Влади Републике Српске на овој донацији”, истакао је Душан Тољ.

Семберија инфо